„Rugsėjį–spalį planuojame: pateikti 7 rajonų tarybos narių išlaidų analizę; gauti dokumentus iš 9 naujų rajonų savivaldybių; radus įstatymų pažeidimų požymių, kreiptis į teisėsaugos institucijas; nuolat priminti ir reikalauti partijų reakcijos ir atsakomybės už jau paviešintus ir viešinamus faktus“, – feisbuke trečiadienį rašė A. Tapinas.

Visuomenininkas užsimena, kad stresą politikams kėlusi akcija „Skaidrinam“ bus pasukta ir nauja kryptimi – ten, akcentuoja A. Tapinas, kur su viešaisiais pinigais irgi galėjo būti elgiamasi kaip su savais.

Jis taip pat pažymėjo, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) jau apklausė Šilutės rajono savivaldybės tarybos narį.

„STT patvirtino, kad pirmasis apklausoje sudalyvavo Šilutės tarybos narys. Aišku, bus daugiau, nes šiuo metu vyksta 11 ikiteisminių tyrimų“, – teigė jis ir užsiminė, kad dėl duomenų gausos pradėtų tyrimų terminai – pratęsiami.

„Kaip pareiškėją, prokuratūros atstovai mane informuoja, jog dėl duomenų gausos ir kitų priežasčių tyrimų terminai pratęsiami, bet dar nė vienas nėra nutrauktas“, – pažymėjo A. Tapinas.

ELTA primena, kad visuomenininko A. Tapino savivaldos tarybų lėšų įsisavinimo tyrimas sukėlė politinę krizę.

Kilus skandalui dėl galimo savivaldos politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminius tyrimus ne vienoje savivaldybėje.

Savo ruožtu tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso Pagėgiuose ir Šilutėje pradėjo ir Generalinė prokuratūra. Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)