„Šiaulių kraštas“ rašo apie tai, kokie turtuoliai siekia vadovauti Saulės miestui ir Šiaulių rajonui. Pats turtingiausias šiame sąraše yra verslininkas Andrius Šedžius, kurį į Šiaulių miesto merus iškėlė Lietuvos liaudies partija. A. Šedžius šeimos turto deklaruoja 7,6 mln. litų, vertybinių popierių – 1 mln. litų, piniginių lėšų – 40 tūkst. litų. Bet turi paimtų paskolų už 5,2 mln. litų, o pats yra suteikęs paskolų už 75 tūkst. litų.

Antras pagal turtą – „valstiečių“ kandidatas į Šiaulių rajono merus Antanas Bezaras, dabartinis vicemeras. Trečias – verslininkas Vidmantas Japertas, kandidatas į miesto merus nuo judėjimo „Laisvieji piliečiai“.

Jokio turto deklaruoja neturintis vienintelis Mykolas Deikus, „Lietuvos sąrašo“ kandidatas į miesto merus. Vienintelis jis ir neturintis aukštojo išsilavinimo. Rinkėjams surašytoje biografijoje M. Deikus aiškina prieš porą metų atsisakęs „visų pareigų“ ir pasirinkęs nepelningą laisvo kūrėjo (žurnalisto) darbą.

Turtingiausias kandidatas Vilniuje – A. Zuokas

Turtuolių, trokštančių Vilniaus mero kėdės, titulas priklauso dabartiniams sostinės vadovams. 

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, ir toliau miestui vadovauti siekiantis Artūras Zuokas nurodo, kad už daugiau nei 1,2 mln. eurų (deklaruota 4 367 764 litai) turi vertybinių popierių, meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių. A. Zuoko piniginės lėšos siekia 166,9 tūkst. eurų (576 278 litus), o privalomas registruoti turtas - 121,5 tūkst. eurų (419,8 tūkst. litų). 

Sostinės vicemeras „darbietis“ Jonas Pinskus nurodo, kad santaupų ir privalomo registruoti turto vertė - 550,9 tūkst. eurų (apie 1,9 mln. litų). 

Į turtingiausių pretendentų į Vilniaus merus trejetuką pakliūna ir Europos Parlamento (EP) narys Valdemaras Tomaševskis. Jo deklaruojamas turtas siekia 187,6 tūkst. eurų (647,7 tūkst. litų). 

Savo turtais mažiausiai pasigirti gali į Vilniaus merus Lietuvos liaudies partijos iškeltas „nepriklausomas publicistas“ Vitalijus Balkus. Jis nurodo, kad turi vertybių už 1,5 tūkst. eurų (5,5 tūkst. litų).