Iš pradžių buvo skelbta, kad lietuvis – Ukrainos pusėje kariavęs karys, buvo pradėti rinkti pinigai jo šeimai. Visgi Užsienio reikalų ministerija, o antradienį – ir ministras Gabrielius Landsbergis patikino, kad informacijos, jog minėtas asmuo būtų kovojęs fronte, nėra.

„Aš informaciją apie privačius asmenis laikau nuo pusvalandžio iki valandos. Galėjote tuo įsitikinti ir anksčiau“, – paklaustas, kodėl ištrynė savo įrašą, antradienį Seime žurnalistams komentavo krašto apsaugos ministras A. Anušauskas.

Jis pabrėžė, kad nėra įgaliotas komentuoti lietuvio mirties aplinkybių ir priežasčių.

„Čia yra ta informacija, kuri buvo paskelbta“, – į pastebėjimą, jog pats rašė, kad lietuvis mirė nuo sužalojimų, atsakė A. Anušauskas.

Ministras ne kartą pabrėžė neturįs įgaliojimų pateikti daugiau informacijos.

„Aš dar kartą kartoju – naudojau tą informaciją, kurią skelbė jo draugai, bet aš tos informacijos niekada nelaikau ilgiau kaip pusvalandį arba valandą“, – teigė A. Anušauskas.

Jis paaiškino, kad informacija apie lėšų rinkimą buvo skelbiama dėl to, kad tai – skausminga netektis šeimai.

„Aš manau, kad kiekvienas žmogus, turintis artimųjų, kurie miršta, jaučia ir skausmą, ir širdgėlą, ir jam reikia paramos“, – tvirtino ministras.

Jo teigimu, informacija apie Ukrainoje kovojančius lietuvius nekaupiama, tačiau, A. Anušausko žiniomis, jų yra kelios dešimtys.

Reaguodamas į pasipylusius komentarus A. Anušauskas feisbuke pasidalijo trimis principais, kuriais remdamasis jis skelbia ir dalijasi informacija.

„Matau, kad eina komentarai, remiamasi klaidinga prielaida, kad socialiniai tinklai atspindi visą tikrovę, kokia ji ir yra. Pavyzdžiui, aš visada gerbiau kiekvieną savanorį, kuris randa savų būdų Ukrainai padėti jos kovoje. Ne kartą teko padėti bėdoje, rūpintis leidimais, kalbėtis su ukrainiečių puse, remti materialiai, ieškoti paramos galimybių, vežti paramą ir pan. Gaila, bet apie visus šiuos dalykus neteikiau ir neteiksiu detalios informacijos jokiame socialiniame tinkle. Apie šią paramą Ukrainai skelbiu tik oficialią, institucinę informaciją. Vyksta realus karas“, – rašo ministras.

Fronte nekariavo

Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Valdemaras Sarapinas portalui lrytas.lt antradienį patvirtino, kad Kyjivo ligoninėje miręs lietuvis fronte nekariavo. Ambasadoriaus žiniomis, V. Polkovnikovo mirtis nėra susijusi su sužeidimais mūšio lauke.

Anot lrytas.lt, lietuvio mirties priežastis šeimos narių prašymu neviešinama.

Kiek vėliau feisbuke pirminę žinią paskelbęs žmogus patikslino, kad lietuvis kovojo Ukrainoje, tačiau sužeidimai fronte nebuvo pagrindinė jo mirties priežastis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)