„Įsigydamas biuro techniką pagal Seimo kanceliarinių išlaidų numatytą tvarką, neįvertinau galimų pasekmių, todėl prisiimu atsakomybę. Jau atsisakiau papildomos biuro technikos nuomos sutarties ir įrangą grąžinu tiekėjui. O likusią įsigytą biuro techniką planuoju perduoti Seimo kanceliarijai nustatyta tvarka pasibaigus šiai kadencijai“, – pranešime spaudai cituojamas S. Jovaiša.

Parlamentaras žada, atsižvelgiant į aplinkybes, svarstyti galimybę, ir priimti sprendimą dėl darbo Seimo etikos ir procedūrų komisijoje.

Per žurnalisto Andriaus Tapino akciją „Skaidrinam“ atskleista, jog S. Jovaiša per pastarąją kadenciją iš parlamentinių lėšų nusipirko penkis kompiuterius ir bent penkis mobiliuosius telefonus. Bendra įrangos suma – per 25 tūkst. eurų.

Nurodoma, kad 2021 m. pradžioje jis nuomojo įrangos iš įmonės „Update“ už 288 eurų per mėnesį. Tų pačių metų birželį politikas įsigijo Macbook Air kompiuterį, o po mėnesio – Iphone Pro Max telefoną už daugiau kaip 1,5 tūkst. eurų. Visgi, tų pačių metų lapkritį konservatorius nusipirko dar vieną kompiuterį – Lenovo ThinkBook už 1310 eurų. 2022 m. Seimo narys sudarė naują įrangos nuomos sutartį su bendrove „Update“ ir kas mėnesį nuomojo technikos už 439 eurus.

Nurodoma, kad politikas nuomojo Lenovo ThinkBook kompiuterį, LED monitorių, lazerinį spausdintuvą, telefoną Iphone 13. Birželį S. Jovaiša įsigyja „biuro įrangos ryšio komplektą su priedais“ už 990 eurų, o spalį – iš to pačios įmonės perkamas „nuotolinio kompiuterinio ryšio įrenginys“ už 738 eurus. Po mėnesio iš parlamentinių lėšų nusipirko kompiuterį HP ProBook 450 G9 už 1535 eurus ir telefoną Samsung Galaxy 22 už 1418 eurų.

Vis dėlto, 2023 kovą S. Jovaiša vėl įsigijo „mobilaus ryšio įrenginį“ už 840 eurų, o spalį – dar vieną kompiuterį HP Elite Book 860 G9 už beveik 2 tūkst. eurų. Gruodį – už 648 eurus keitė kažkurio iš įsigytų kompiuterių HP pagrindinę plokštę. Be to, 2023 m. politikas tęsė mėnesines 439 eurų įmokas už jau minėtos įrangos nuomą.

Sergejus Jovaiša

Džiugelį ragina trauktis

Tuo metu kitas Seimo konservatorius Justas Džiugelis tyli. Bet Seimo konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė pareiškė, kad nemato galimybių jam tęsti pirmininkavimą Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui (SRDK). Todėl politikė tikina paraginsianti kolegą trauktis ir vadovaujamųjų pareigų, rašo ELTA.

„Po naujų aplinkybių, nematau galimybių, kaip jis galėtų tęsti darbą kaip komiteto pirmininkas“, – Eltai sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Aišku, tokiais atvejais būtų padoru ir pasikalbėti. Turėsime privatų pokalbį“, – apie antradienį planuojamą politikų susitikimą informavo ji.

Visgi, parlamentarė abejojo, ar po pokalbio su J. Džiugeliu jos bei frakcijos kolegų nuomonė kaip nors keisis. Anot konservatorės, akcijos „Skaidrinam“ akiratyje atsiradęs politikas neišsklaidė kilusių abejonių – priešingai, pasak R. Morkūnaitės-Mikulėnienės, paaiškėjo, jog buvęs J. Džiugelio konsultantas Mindaugas Ardišauskas tuo pačiu metu dirbo ir su parlamentaru, ir su lošimų verslu.

Justas Džiugelis

„Nelabai manau, kad pasikeis nuomonė. Kadangi frakcijoje kalbėjomės, entuziazmo iš frakcijos narių, kad čia viskas gerai – nebuvo. Justas minėjo, kad išsklaidys abejones, bet tų abejonių atsirado dar daugiau“, – apgailestavo ji.

Ardišauskas pripažino tuo pačiu metu konsultavęs ir Džiugelį, ir lošimų verslą


Buvęs Seimo nario J. Džiugelio konsultantas Mindaugas Ardišauskas portalui „15min“ pirmadienį vakare patvirtino, kad tuo pačiu metu konsultavo ir parlamentarą, ir Nacionalinę lošimų ir žaidimų verslo asociaciją (NLŽVA).

„Buvau NLŽVA komunikacijos konsultantu, teikiau atitinkamas paslaugas ir neteikiau lobistinių paslaugų, asociacija jau senai turėjo savo lobistą, o aš ir nebuvau lobistas lig šiol“, – portalui „15min“ teigė M. Ardišauskas.

„Apie savo ketinimą bendradarbiauti su NLŽVA J. Džiugelį informavau. Nė vienas iš mūsų interesų konflikto neįžvelgė, nes J. Džiugelis lošimų reguliavimo klausimais nei buvo domėjęsis, nei ketino domėtis“, – nurodė buvęs parlamentaro konsultantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)