Sprendimą dėl paramos G. Nausėdai LSDP, balsų dauguma, priėmė sekmadienį per partijos konferenciją. Partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė jį motyvavo sakydama, kad Lietuvai reikalingas stiprus prezidentas, su kuriuo galėtų bendradarbiauti naujoji valdančioji dauguma.

Politikė paminėjo, kad socialdemokratų rinkėjai ir taip palaiko G. Nausėdą, be to, pagyrė kai kuriuos šalies vadovo darbus užsienio ir gynybos srityse.

Apie socialdemokratų sprendimą Delfi kalbintas Mykolo Romerio universiteto mokslininkas, politologas S. Spurga teigė, kad ši partija, paremdama G. Nausėdą, neišlošė nieko.

„Ši dovana neprašyta, nežinia, ar reikalinga. Ji – bevertė. Politinės partijos yra skirtos tam, kad vykdytų rinkimus. Ir man dabar labai įdomu, kai komentuoja, kad socialdemokratai atseit sutaupys pinigų. Man atrodo, kad visiškai nesutaupys <...>. Yra garantuotas eteris – nemokamai, yra nacionalinės televizijos, kitų eteriai, susidomėjimas, sklaida. Visa tai nemokama. Ir tai nėra joks jėgų eikvojimas. Visada mes sakydavom, kad tai yra geras pasiruošimas, startas Seimo rinkimams“, – komentavo pašnekovas.

Jis stebėjosi, kad LSDP, reikšdami paramą G. Nausėdai, neišskyrė kažkokių jo vertybių, nenusiuntė linkėjimų, ko tikėtųsi iš prezidento, o tik pastebėjo, kad jis – populiariausias ir vis tiek laimės.

Stebina, pasak jo, ir V. Blinkevičiūtės laikysena, atsakomybės suvokimas.

„Yra vienos svarbiausių partijų lyderė, yra didžiulis įsipareigojimas ir atsakomybė, lūkesčiai kažką nuveikti. Bet, kaip suprantu, ji net nepasakė savo pozicijos ir dėl Seimo rinkimų, o, matyt, ta pozicija bus tokia, kad ji dalyvaus tik Europos Parlamento rinkimuose“, – dėstė S. Spurga.

„Žinot, jaučia tai, galų gale, ir rinkėjai <...>. Paprastai rungtynėse, kaip ir partijų varžytuvėse, žmones pasirenka tuos, kurie tiki savo idėjomis, kurie eina veržliai, kurie gina savo pažiūras. Nemanau, kad toks žingsnis, sakyčiau, prisitaikėliškas, pritaikant visos partijos interesus prie vieno žmogaus interesų, pasiteisins, ir kad tai bus partijai, galų gale, naudingas“, – komentavo politologas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)