„Na ką – it's over! (tai yra baigta – „Delfi“). Atsiprašau, kad nepakėliau ir neatsakiau daugeliui skambinusių ar rašiusių. Dirbdamas premjero patarėju kuravau 3 sritis ir tikrai yra ką skubiai pabaigti paskutinę darbo dieną. Net jei būčiau kiekvienam po žinutę parašęs, galvos nuo telefonu nepavyktų ilgai pakelti“, – feisbuke parašė S. Malinauskas.

Jis rašė manąs, kad aiškiai įvardino priežastis baigti savo darbą Vyriausybėje.

„Su Saulius Skvernelis susipažinau per Virginijus Sinkevičius. Premjeras puikiai žinojo, ką kviečia į darbą ir vis tiek surizikavo tai padaryti. Už tai jam esu ir visada būsiu dėkingas. Iki tol niekada nedirbau valstybės tarnyboje ir atėjau su kiek kitokiu įsivaizdavimu, kas galima, ko negalima, ką reikia ir ko nereikia daryti“, – rašė S. Malinauskas.

Jis rašė atėjęs nebijodamas atsakomybės pas žmogų, kuris nebijojo tos atsakomybės suteikti.

„Tai labai vertinga patirtis. Ir tada, ir šiandien bendravom atvirai ir nuoširdžiai. Taip, kaip bendrauja bendražygiai ir draugai. Man buvo leista daryti klaidas pačiam ir atvirai kalbėti apie svetimas. Tai yra labai daug. Kas toliau? Nežinau. Noriu paimti bent kelių dienų pauzę, išsimiegoti, laiko skirti šeimai. Na tie visi standartiniai dalykai, kuriuos sakai norėdamas tiesiog patinginiauti“, – rašė S. Malinauskas.

Uždaręs kabineto duris jis teigė apie politiką kalbėti nenorįs.

„Atsisakiau jau suplanuotų interviu ir atmečiau visus siūlymus naujiems. Jau nesu premjero patarėjas ir negaliu kalbėti jo vardu, o mano asmeninė nuomonė, vargu, ar kam svarbi. Kalbėti turi tie, kurie toliau sprendžia svarbiausius valstybės klausimus. Po darbo patarėju, o prieš tai žurnalistu, grįžtu į privatų gyvenimą ir noriu juo pasimėgauti“, – teigė S. Malinauskas.

Tai buvo asmeninis Malinausko sprendimas

Skirmantas Malinauskas premjero Sauliaus Skvernelio patarėju nedirbs nuo penktadienio, pranešė Vyriausybė.

Pranešime teigiama, kad ministras pirmininkas neturi jokių priekaištų savo komandos nariui, dėkoja jam už nuveiktus reikšmingus darbus įvairiose srityse ir linki sėkmės.

Pranešime taip pat priduriama, kad tai asmeninis patarėjo apsisprendimas, kurį premjeras gerbia.

„Esu dėkingas S. Skverneliui už pasitikėjimą. Visada jį rėmiau ir remsiu. Esu dėkingas už galimybę dirbti jo komandoje. Susiklosčius aplinkybėms priėmiau sprendimą, kurį turėjau priimti“, pranešime teigė S. Malinauskas.

Jis apie pasitraukimą dėl konflikto su sveikatos apsaugos ministru Aurelijumi Veryga žurnalistams Vyriausybėje pranešė antradienio rytą.