Pasak V. Pranckiečio, po praėjusio „socdarbiečių“ prezidiumo posėdžio, kai buvo nuspręsta, kad Seimo pirmininko postas esą nebėra prioritetinis, atslūgo nemažai susikaupusios įtampos.

„Buvo tokių įtampų nuėmimas, gerokas“, – „Žinių radijuje“ kalbėjo Seimo pirmininkas.

Kartu jis tikino nesąs visiškai ramus ir reikia būti „viskam pasiruošus“.

„Turbūt politikoje čia visada negali būti iki galo viskuo garantuotas kokios atsiras iniciatyvos. Dar turime du posėdžius 9 ir 11 dienomis. Tai, jei kas nors vyktų, vyks 9 dieną. Reikia galvoti apie tai, kad reikia būti visada pasiruošus“, – sakė V. Pranckietis.

„Jeigu bus kažkokių iniciatyvų pareikšti nepasitikėjimą, jos turi būti pareikštos“, – pridėjo Seimo vadovas.

V. Pranckietis taip pat teigė, kad pastaruoju metu tiesiogiai su R. Karbauskiu nebesikalba.

„Taip, matyt, kad aš kalbuosi per tarpininkus“, – sakė politikas.

ELTA primena, kad pagal išankstinį partijų susitarimą – memorandumą – Seimo pirmininko postas turėtų priklausyti koalicijos partneriams „socdarbiečiams“, tačiau V. Pranckietis nesutiko atsistatydinti tvirtindamas, kad žmogų į šią poziciją skiria visas Seimas, o ne viena partija, tad ir atstatydinti turi Seimas.

Praėjusią savaitę Socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas teigė, kad Seimo pirmininko postas jau esą nebėra prioritetas.

„Mums tikrai nėra joks prioritetas Seimo pirmininko pozicija. Tai buvo tik pirmas pareiškimas, memorandumas. Jeigu “valstiečiams“ tai didžiulė problema, tai jie patys gali deleguoti Seimo pirmininką“, – trečiadienį po partijos prezidiumo ir frakcijos posėdžio žurnalistams sakė G. Kirkilas.