Tarp Seimo nario A. Čepononio patarėjų yra ir dar viena Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamo ikiteisminio tyrimo „žvaigžde“ tapusios J. Margaitienės giminaitė – jos sesers dukra.

Pasklidus žiniai kilo nemenkas šurmulys

Pasklidus žiniai, kad po atliktų kratų tarnybą Vidaus reikalų ministerijoje palikusi J. Margaitienė įsidarbino Seimo nario A. Čepononio patarėja, Radviliškyje kilo nemenkas šurmulys. Ne vienas radviliškietis stebėjosi, kodėl Seimo narys, nesulaukęs STT atliekamo ikiteisminio tyrimo pabaigos, savo patarėja pasirinko būtent J. Margaitienę, juk dalyvaudami rinkimuose konservatoriai gyrėsi, kad savo gretose turi daugybę puikių specialistų, tai negi jų gretose neatsirado žmogaus, nepapuolusio į STT pareigūnų akiratį?

Žmonės stebėjosi ir dėl to, jog visai neseniai buvo paskelbta, esą J. Margaitienė sustabdė savo narystę konservatorių partijoje. Radviliškiečiai liko nesupratę, kaip J. Margaitienė toliau gali daryti karjerą konservatorių Seimo nario A. Čepononio sekretoriate, jeigu ji yra atsiribojusi nuo partijos.

Pasirinko patarėja, nes pasitiki

„Radviliškio naujienos“ Seimo nario A. Čepononio paprašė pakomentuoti, kodėl savo patarėja politikas nusprendė pasirinkti į STT atliekamo tyrimo akiratį pakliuvusią savo politinę bendražygę? Be to, A. Čepononio teiravomės, ar tiesa, kad norint tapti jo patarėja būtina patekti į STT atliekamo ikiteisminio tyrimo akiratį?

Politikas atsakė, kad J. Margaitienė jo patarėja pradėjo dirbti nuo šių metų rugsėjo 1 dienos.

A. Čepononis pareiškė neturįs informacijos apie pradėtą ikiteisminį tyrimą, nors apie jį skelbė ne tik vietinė žiniasklaida, bet ir visi didieji šalies interneto portalai. Radviliškio konservatorių vadas teigė, kad J. Margaitienę pasirinko politinio pasitikėjimo darbuotoja, nes ja pasitiki.

Į klausimą, ar norint tapti jo patarėja būtina patekti į STT atliekamo ikiteisminio tyrimo akiratį, Seimo narys dar kartą pakartojo neturintis informacijos apie atliekamą ikiteisminį tyrimą.

Paklaustas apie tai, ar tiesa, kad kita jo patarėja Vikintė Valantinaitė yra J. Margaitienės sesers dukra, A. Čepononis patvirtino, kad tai teisybė. „Patarėjas renkuosi pagal politinį pasitikėjimą“, – teigė parlamentaras.

Sudomino nurašyti telefonai ir kompiuteriai

„Radviliškio naujienose“ jau rašėme, kad J. Margaitienė šią vasarą tapo didžiulio skandalo, nuvilnijusio per visą Lietuvą, pagrindine veikėja.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnus sudomino tuometinei Radviliškio rajono savivaldybės administracijos direktorei J. Margaitienei priskirtų tarnybinių telefonų „iPhone 13 Pro“ ir „iPhone 12 Promax“ bei nešiojamojo kompiuterio „Dell“ ir planšetės „Apple iPad“ nurašymo bei sunaikinimo aplinkybės.

Nors remiantis Savivaldybės dokumentais, minėti daiktai buvo nepataisomai sudaužyti, sulaužyti ir skandinti, Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai savo turimomis specialiomis priemonėmis netrukus išsiaiškino, kad kai kurie nurašyti ir „nepataisomai sulaužyti“ prietaisai po tariamo „sunaikinimo“ galimai ir toliau veikė.

Ir darant kratas neapsieita be Čepononio pagalbos

Ieškodami šių „sunaikintų“ daiktų STT pareigūnai liepos viduryje padarė kratą vidaus reikalų ministrės patarėja tuo metu dirbusios J. Margaitienės darbo kabinete ministerijoje ir bute Vilniuje. „Radviliškio naujienų“ šaltinių teigimu, kai kurie iš tariamai neveikiančių ir „sunaikintų“ daiktų esą galimai buvo rasti ir paimti.

Beje, įdomi detalė ta, jog kratą Vilniuje esančiame bute nusprendusiems padaryti STT pareigūnams raktus nuo buto turėjusį J. Margaitienės sūnų atvežė būtent Seimo narys A. Čepononis. Pats politikas „Radviliškio naujienoms“ prisipažino, kad J. Margaitienės sūnus tuo metu svečiavosi pas jo anūkes.

Tą pačią dieną, kai buvo padarytos kratos, J. Margaitienė pasiprašė atleidžiama iš vidaus reikalų ministrės patarėjos pareigų.

Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo ir turto pasisavinimo. Už dokumentų klastojimą ir turto pasisavinimą gresia laisvės atėmimas iki 3-ejų metų, o didžiausia galima bausmė už piktnaudžiavimą – laisvės atėmimas iki 7-erių metų.

Pati politikė STT pradėtą tyrimą pavadino politinių oponentų susidorojimu.