Apie pradėtą tyrimą dėl galimai nusikalstamo veikos savo „Facebook“ paskyroje pranešė į STT kreipęsis visuomenininkas Andrius Tapinas.

„Pranešame, kad (...) pradėtas ikiteisminis tyrimas (...), siekiant patikslinti gautą informaciją ir įvertinti, ar 2019-2023 m. kadencijos Kretingos rajono savivaldybės tarybos nariams skiriant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, nebuvo padaryta nusikalstama veika – piktnaudžiavimas, siekiant turtinės kitokios asmeninės naudos“, – nurodoma STT atsakyme A. Tapinui.

A. Tapinas nurodė, kad STT jau pradėjo ikiteisminius tyrimus 15 savivaldybių.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. STT jau anksčiau pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Šiaulių, Kauno miesto, Kauno rajono, Ignalinos, Jonavos, Vilniaus miesto, Lazdijų, Alytaus rajono, Ukmergės bei Marijampolės savivaldybėse.

Kretingos socialdemokratė pateikė kuro čekius su 158 nuolaidų kortelėmis

Buvusi Kretingos rajono savivaldybės tarybos narė, socialdemokratė Augenija Juknevičienė ataskaitose už tarybos nario veiklos lėšas pateikė 158 čekius su skirtingais nuolaidų kortelių duomenimis, rodė visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyvos „Skaidrinam“ tyrimas.

Skelbiama, kad socialdemokratė visas savo kanceliarines išlaidas paskyrė kurui ir pateikė čekius iš vienos Vytauto g. esančios degalinės „Viada“. Nurodoma, kad čia ji pylėsi degalus kelis kartus per dieną.

Visgi, pastebima, kad dalis vardinių čekių su 54 skirtingomis nuolaidų kortelėmis – aptarnauti to paties kasininko.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)