STT praneša, kad R. Adomavičius „įtariamas padaręs nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 226 str. 4 d., tai yra tuo, kad pasinaudodamas savo tarnyba, įgaliojimais, pažintimis ir kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojui, savo naudai tiesiogiai reikalavo, provokavo ir priėmė iš asmens 40 tūkst. litų kyšį“.

Pagal minėtą Baudžiamojo kodekso straipsnį, vicemerui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Be to, STT atskleidžia ir kyšininkavimo skandalo detales. Esą R. Adomavičius už minėtą sumą turėjo paveikti savivaldybės valdomos bendrovės „Vilniaus vandenys“ darbuotojus, „kad šie nesudarytų sąlygų asmens atstovaujamai bendrovei sutrukdyti būti pripažintai laimėtojai minėtos įmonės vykdomame 8 mln. vertės darbų viešajame pirkime ir, kad šių darbų vykdymo sutartis su ja būtų pasirašyta“.

Kas yra kyšio davėjas – STT neatskleidžia.

DELFI primena, jog į Seimą kandidatuojančiam Vilniaus vicemerui antradienį buvo panaikinta teisinė neliečiamybė. Praėjusį ketvirtadienį STT kratas atliko „Vilniaus vandenyse“, R. Adomavičiaus kabinete bei Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus skyriaus būstinėje. Pranešta, kad pas vicemerą aptikta pinigų suma viršija 32,5 tūkst. Lt, tačiau tiksli suma nurodyta nebuvo.

Pats R. Adomavičius neneigia, kad STT jo rankinėje rado didelę sumą grynųjų, tačiau tikina, kad tai jo nuosavi pinigai, kuriuos jis ketinęs įnešti į savo rinkiminę sąskaitą apmokėti agitacijai ir kitoms rinkimų išlaidoms.

Prasidėjus korupcijos skandalui, politikas sustabdė savo vicemero įgaliojimus bei narystę LSDP. Trečiadienį taip pat pranešta, kad politikas Vilniaus miesto savivaldybei prašymą sustabdyti visus jo įgaliojimus darbui tose pareigose, kurias jis užėmė dirbdamas Vilniaus vicemeru. Jo įgaliojimai bus sustabdyti bendrovės „Vilniaus vandenys“ Stebėtojų taryboje ir Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties vykdymo priežiūros komisijoje, kuriose jis vykdė pirmininko pareigas, taip pat kitose komisijose ir darbo grupėse.