Kaip pranešė STT, S. Dmitrijevui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo bei jų panaudojimo. Tai yra pirmasis politikas, kuriam pareikšti įtarimai vadinamajame „čekiukų“ skandale.

Tyrimo duomenimis, minėtas įtariamasis, kaip tuometinis tarybos narys turėjo teisę gauti išmoką biuro patalpų nuomos išlaidoms apmokėti. 2019–2023 m. laikotarpiu S. Dmitrijevas buvo sudaręs galimai fiktyvią negyvenamųjų patalpų nuomos sutartį biurui su sutuoktinės vadovaujama privačia įmone ir, siekdamas asmeninės naudos, Vilniaus miesto savivaldybės administracijai kas mėnesį 2019 m. rugsėjo–2023 m. balandžio mėn. laikotarpiu pateikdavo, kaip įtariama, suklastotus finansinius dokumentus. Anot teisėsaugos, tokiu būdu pastarasis, galimai piktnaudžiaudamas tarnyba, padarė didelę neturtinę žalą Vilniaus miesto savivaldybei ir apgaule įgijo daugiau nei 9 tūkst. eurų.

STT pranešė, kad spalio 17 d. buvusio Vilniaus miesto tarybos nario namuose buvo atlikta krata, S. Dmitrijevui ir jo sutuoktinei įteikti pranešimai apie įtarimus.

S. Dmitrijevas 2019 m. į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą kandidatavo ir buvo išrinktas Darbo partijos sąraše.

Šiuo metu STT atlieka ikiteisminius tyrimus dėl 14 savivaldybės tarybos narių išmokų: Šiaulių miesto, Mažeikių rajono, Marijampolės, Neringos, Šilutės rajono, Pagėgių, Kauno miesto, Kauno rajono, Jonavos rajono, Ignalinos rajono, Vilniaus miesto, Lazdijų rajono, Alytaus rajono, Ukmergės rajono.

Ikiteisminiai tyrimai atliekami siekiant patikslinti ir įvertinti, ar nebuvo piktnaudžiaujama tarybos nariams skiriant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti. Ikiteisminiai tyrimai pradėti atsižvelgiant į viešojoje erdvėje skelbiamą informaciją ir gaunamus pranešimus dėl įtariamo savivaldybių lėšų neskaidraus, nepagrįsto naudojimo ir atskaitomybės trūkumo bei skaidrumo stokos savivaldoje regimybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją