Įtarimai dėl prekybos poveikiu pateikti buvusiam viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovui ir vienam verslininkui.

BNS žiniomis, įtariamas buvęs vadovas yra Liutauras Galinis. Jis anksčiau tai pat yra dirbęs prezidento Gitano Nausėdos patarėju.

Klaipėdos meras apie tyrimą dėl Jūros šventės viešųjų pirkimų: pasitikiu STT pareigūnais

Atliekant tyrimą dėl galimos korupcijos vykdant Jūros šventės viešuosius pirkimus, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas sako pasitikintis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnais.

„Visiškai pasitikiu STT pareigūnais, kurie atlieka tyrimą ir kurie pasakys – buvo ar nebuvo, kas kaltas ir kokiomis aplinkybėmis“, – BNS antradienį sakė uostamiesčio vadovas.

Įtarimai dėl prekybos poveikiu pateikti buvusiam viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovui ir vienam verslininkui.

BNS žiniomis, įtariamas buvęs vadovas yra Liutauras Galinis. Jis anksčiau taip pat yra dirbęs prezidento Gitano Nausėdos patarėju.

Anot V. Grubliausko, birželį „Klaipėdos šventėms“ pradėjęs vadovauti L. Galinis pareigas paliko netrukus po šventės.

„Jis pats pasitraukė (...) Nepamenu, nuo kurios dienos. Po šventės ir pasitraukė, nuo rugsėjo gal, nežinau. Bijau pameluoti tikslią datą. Kai šventė baigėsi, tai yra liepos pabaiga, jis dar kažkiek dirbo, bet neprisimenu tikslios datos, tačiau atrodo, kad rugsėjį“, – teigė V. Grubliauskas.

Jis sakė supratęs, kad L. Galinis iš pareigų pasitraukė dėl „asmeninio pasirinkimo“.

„Jis man priežasčių neįvardino, tiesiog asmeniniu pasirinkimu. Kaip suprantu, jis turėjo planų vystyti arba dalyvauti savo verslo vystyme“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

Šiuo metu „Klaipėdos šventėms“ vadovauja Eglė Šulskė, kuri, anot V. Grubliausko, direktorės pareigas po laimėto konkurso pradėjo eiti prieš kelias savaites.

STT antradienį pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos organizuojant ir vykdant šių metų Jūros šventės viešuosius pirkimus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, buvęs „Klaipėdos šventės“ vadovas, pasinaudodamas savo įgaliojimais ir kita tikėtina įtaka, susitarė priimti ir priėmė ne mažesnį kaip 1 tūkst. eurų kyšį.

Įtariama, kad už šį galimai neteisėtą atlygį buvo siekiama, kad vieno verslininko atstovaujamoms ir susijusioms bendrovėms būtų sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti bei laimėti 2021 metų Jūros šventės renginiams skirtos įrangos ir paslaugų įsigijimo viešuosius pirkimus.

Bendra šių sutarčių vertė – daugiau kaip 47 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka STT Klaipėdos valdyba. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.