„Abejonių tikrai yra (dėl kandidato Luko Savicko. – ELTA) ir jas reikėtų išsklaidyti. Aš net neabejoju, kad po susitikimo bus aiškesnės tam tikros aplinkybės. Čia svarbu ne vien kompetencija, išsilavinimas, (...) abejonių kyla ir kitų, tokių, sakyčiau, normalių. Kodėl premjeras, žinodamas nuo ankstyvo rudens, jog atsilaisvins šita pozicija, (...) beveik pusę metų ieškojo pretendento į ekonomikos ir inovacijų ministrus? Na, ir galiausiai pasirinko patarėją.

Tai natūraliai peršasi idėja, kad pats premjeras anksčiau galėjo anonsuoti apie šią kandidatūrą. Pats premjeras šiek tiek abejoja. Tai reikia susitikti su kandidatu ir išsiaiškinti, kokios yra priežastys šitoms abejonėms“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė prezidento patarėjas.

Pasak jo, dėl Luko Savicko kandidatūros kyla įvairių abejonių.

„Tų abejonių yra įvairiausių. Pirmiausia – likęs labai trumpas periodas iki rinkimų ir (...) čia norisi matyti iš pretendento į ministrus, ką konkrečiai jis planuoja per šitą laiką. Čia reikia ne vien ilgalaikės vizijos, bet ir labai konkretaus plano, jis turi būti įtikinamas ir gerai suplanuotas, ką ministras padarys iki kitų Seimo rinkimų“, – teigė P. Mačiulis.

P. Mačiulio teigimu, kitą savaitę prezidentas Gitanas Nausėda turėtų pateikti savo sprendimą dėl Luko Savicko kandidatūros.

„Prezidentas vertina šitą kandidatą ir renka informaciją. Susitikimas tikrai nėra kažkaip vilkinamas (...). Susitikimas vyks rytoj (penktadienį. – ELTA) ir, manau, kitą savaitę prezidentas sprendimą pasakys“, – sakė prezidento patarėjas.

ELTA primena, kad ekonomikos ir inovacijų ministro kėdė atsilaisvino, kai Virginijus Sinkevičius buvo paskirtas eurokomisaru.

Prezidentūra pastarąjį ketvirtadienį patikino, kad kiek užtrukęs premjero pateiktos L. Savicko kandidatūros į ekonomikos ir inovacijų ministrus svarstymas susijęs tik su vertybiniu šalies vadovo siekiu paskirti patį geriausią ministrą.

Prezidentas Gitanas Nausėda taip pat yra minėjęs, kad, svarstant Luko Savicko kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministrus, bus vertinamos jo dalykinės savybės, patirtis ir likęs laikotarpis iki Seimo rinkimų.