Sporto klubas žiniasklaidoje pristatomas kaip liūdnai pagarsėjęs ne be reikalo. Tai tas pats klubas, kuriame treniruotes lankė Jurbarko politikų sūnus, kaltinamas žiauriu nepilnametės sumušimu ir išprievartavimu.

Dvylikametį sporto klubo rūbinėje užpuolė ir sumušė metais vyresnis berniukas, lankantis tą pačią mokyklą.

Sporto klubo feisbuko anketoje po įvykio buvo paviešintas įrašas, kuriame teigiama, kad dvylikametį sumušęs berniukas iš klubo jau pašalintas, situacija aiškinamasi, o su nukentėjusiojo šeima esą bendraujama, jai esą buvo pasiūlyta pagalba.

„Norime plačiau pakomentuoti klube įvykusią situaciją, – oficialioje klubo feisbuko svetainėje rašė klubo atstovai. – Vos prasidėjus treniruotei naujai atėjęs vaikas pasiskundė treneriui, kad rūbinėje dar prieš užsiėmimą, kitas berniukas jį nuskriaudė. Treneris apžiūrėjo vaiką, jis pasijautė geriau, norėjo toliau sportuoti, bet treneris liepė pabūti ramiai ir stebėti treniruotę.“

Sporto klubo atstovai teigia, kad incidento kaltininkui buvo paaiškinta, kad taip elgtis negalima. „Kitam berniukui, kuris klubą lanko neseniai, paaiškino, kad taip elgtis negalima, šis atsiprašė. Toliau įprastai vyko treniruotė, jos pabaigoje vaikai paprašė visi kartu nusifotografuoti, tarp jų buvo ir treniruotę stebėjęs berniukas. Tada treneris visus išleido namo“, – teigiama paaiškinime.

Sporto klubas „Pantera“ teigia, kad išsiaiškinus, kokius sužalojimus patyrė dvylikametis, jį sumušęs berniukas buvo pašalintas iš klubo.

„Kitą dieną sužinojus, jog nukentėjusysis patyrė didesnę traumą ir pasikalbėjus su mokyklos vadovybe apie nusižengusį vaiką ir jo netinkamą elgesį mokykloje, buvo nuspręsta jį pašalinti iš klubo. Tą pačią dieną įvyko susirinkimas, kuriame dalyvavo vaikų gerovės komisija, abiejų vaikų tėvai, treneris bei mokyklos vadovybė. Susirinkimo metu buvo nutarta, kad mokykla klubui suteiks mokinių charakteristikas, į kurias bus atsižvelgta priimant vaikus į užsiėmimus“, – teigiama feisbuko įraše.

Sporto klubas atsiprašė ir nurodė, kad bendrauja su nukentėjusiojo mama. „Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos. Bendraujame ir su nukentėjusio vaiko mama, esame pasiūlę visokeriopą pagalba tiek finansinę, tiek bet kokią, kurios gali prireikti berniukui. Už įvykį esame atsakingi ir tikrai labai gaila, kad taip nutiko. Tai pirma tokia situacija per 20 metų dirbant klube treneriu, – rašoma feisbuke. – Imsimės visokeriopų priemonių, kad tai nepasikartotų. Kaip ir minėjome, bendraujame su nukentėjusio šeima ir ji teigė, kad vaiko sveikata gerėja, taip pat, pasak mamos, vaikui pati treniruotė patiko ir pasveikęs žada atvykti sportuoti į mūsų klubą sportuoti.“

Kaip rašo portalas lrytas, sumuštojo berniuko mama pasiimti sūnaus atvažiavo dešimčia minučių anksčiau ir rado savo vaiką prie pastato gulintį ant šlapios žolės. Berniukas verkė, vos kvėpavo ir sunkiai kalbėjo. Ligoninėje paaiškėjo, kad sulaužytas krūtinkaulis.

Vaikas buvo išvežtas į Kauno klinikas. O jį užpuolusiam trylikamečiui policija negali nieko padaryti – įstatymai neleidžia pradėti ikiteisminio tyrimo dėl nusikaltėlio amžiaus. Daugiausia, ką gali padaryti pareigūnai – administracine tvarka nubausti tėvus už tėvų valdžios nepanaudojimą. Už tai numatytas įspėjimas arba bauda nuo 10 iki 100 eurų.