"Kauno diena" rašo, kad pasipiktinę mažamečių artimieji pasakojo, kad atėję į tėvų susirinkimus jie kalbėjo ne apie savo vaikų problemas, bet buvo priversti klausyti Socialdemokratų partijos rinkimų pažadų.

"Vidury tėvų susirinkimo į kabinetą įsiveržė Seimo narė Birutė Vėsaitė ir Kauno miesto tarybos narė Orinta Leiputė. Esu labai pasipiktinęs. Mano anūkė mokosi trečioje klasėje, atėjau išklausyti, kaip jai sekasi, o vietoj to patekau į kažkokį politinį renginį", - teigė į dienraščio redakciją paskambinęs ir "Ąžuolo" moksleivės senelis.

Pasak jo, politikės agitavo balsuoti už socialdemokratus ir žadėjo, kad, jų partijai laimėjus, visoms mokykloms bus suteiktas nemokamas maitinimas.

Kauno socialdemokratų lyderė Orinta Leiputė patvirtino, kad tokie susitikimai su "Ąžuolo" katalikiškos mokyklos mokinių artimaisiais vyko.

"Buvome su Birute Vėsaite susitikime su moksleivių tėvais. Ar buvo žadėta vaikams suteikti nemokamą maitinimą - paklauskite jos. Aš negirdėjau, kad buvo žadėtas nemokamas maitinimas, nes atvažiavau į pačią susitikimo pabaigą", - teisinosi O.Leiputė.

"Ąžuolo" katalikiškos vidurinės mokyklos direktorius Liudvikas Lukošius patvirtino, kad žino apie per tėvų susirinkimą organizuotą susitikimą su Seimo nare. Susitikimas įvyko jam leidus.

"Nėra tokio įstatymo, kuris draustų mokykloje lankytis Seimo nariams. Būsimų kandidatų į Seimą nekviečiu ir nežadu kviesti, bet aš privalau juos įleisti. Buvo vienas incidentas per Rugsėjo 1-ąją. Tada mandagiai atsakiau politikams, kad mokykla nepageidautų jų kalbų per mokinių šventę - Rugsėjo 1-ąją juk nepolitikuojama. Bet buvo visiems paskelbta, kad neįleidžiu valdžios. Nuskambėjau per visą žiniasklaidą. Žinote, rinkimai artėja. Taip, čia lankėsi Seimo narė B.Vėsaitė. Apie susirinkimus ji sužinojo būtent tą dieną, kai buvo patvirtinti jų grafikai, tačiau atsiklausė manęs ir greitai atvyko", - teisinosi L.Lukošius.

Seimo narė B.Vėsaitė taip pat patvirtino, kad lankėsi tėvų susirinkimuose ir ten buvo kalbama apie nemokamą maitinimą pradinukams. Pasak jos, Seimo narių viena iš darbo dalių yra susitikimai su gyventojais.

"Mano klausimas tėveliams buvo, kaip jie žiūri į nemokamą pradinukų maitinimą ir ar jis pasiteisino - didžioji dauguma tėvelių tam pritarė. Kol yra tokia ekonomikos situacija Lietuvoje, tikrai siūlysime visuotinį nemokamą pradinukų maitinimą savo rinkimų programoje, kurią ruošiame", - sakė socialdemokrate.