„Balsuos taip, kaip mes visada balsuojame tokiais atvejais – mes leidžiame teisėsaugai veikti“, – trečiadienį interviu „Žinių radijui“ sakė LSDP vicepirmininkas, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Gediminas Kirkilas
G. Kirkilas manė, kad apskritai pakaks parlamentarų balsų panaikinti kolegos teisinę neliečiamybę. Už A. Ručio teisinės neliečiamybės panaikinimą taip pat, anot politiko, pasisakys konservatoriai ir liberalai.

Seimo vicepirmininko teigimu, Tvarkos ir teisingumo partija gana aktyviai veikia įtikinėdama kai kuriuos Seimo narius, bet vargu ar tai ką nors nulems.

Parlamentas dar antradienį ketino spręsti, ar panaikinti Seimo nario R. A. Ručio teisinę neliečiamybę, tačiau nutarė ši klausimą nukelti į ketvirtadienį.

ELTA primena, kad Seimo laikinoji tyrimo komisija siūlo parlamentui neleisti Seimo nario R.A. Ručo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę. Praėjusį penktadienį „darbiečio“ Kęstučio Daukšio vadovaujama komisija tokį sprendimą priėmė išklausiusi prokuratūros atstovo ir paties R. A. Ručio paaiškinimų.

Generalinės prokuratūros prokuroras Rolandas Stankevičius komisijos nariams paaiškino, kad yra kilęs įtarimas, esą R. A. Ručys piktnaudžiavo įtaka ir taip pat organizavo, kurstė apgaulingos buhalterijos tvarkymą. Pasak jo, šiuo metu įtarimai šioje byloje pareikšti apie 10 asmenų, tačiau jų pavardžių prokuroras nenurodė.

Seimo narys R. A. Ručys atmeta jam inkriminuojamus kaltinimus.

Pernai gruodžio 23 d. sudarytoje komisijoje dirba 11 Seimo narių. Seimas yra pavedęs komisijai tyrimą atlikti iki 2015 m. kovo 18 d.

Kaip ELTA jau skelbė, generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį R. A. Ručį, jį suimti ir kitaip suvaržyti jo laisvę.