Socialdemokratai, trečiadienį susitikę su švietimo, mokslo ir sporto ministru Gintautu Jakštu, teigia, kad jų neįtikino ministro žodžiai, esą Vyriausybė laikosi siekio, apibrėžto politinių partijų susitarime dėl švietimo, – kad iki 2024 m. pabaigos vidutinis mokytojų atlygis turi pasiekti 130 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio.

Socialdemokratai įspėja, kad dėl neadekvačių mokytojų krūvių ir algų, chaotiškos mokslo metų pradžios ir mažųjų mokyklų naikinimo švietimui „šviečiasi liūdna ateitis“.

„Iš pradžių sprendimai priimami, o po to skaičiuojama, ar mokyklos pajėgios visa tai įgyvendinti. Kyla grėsmė, kad miesteliuose nebeliks gimnazijų. Gilėja praraja tarp „elitinių“ ir „atsilikėlių“ mokyklų. Lėšos ugdymo reikmėms 2023 m. sumažintos daugiau nei tris kartus. Pedagogai migruoja į privačias mokyklas, kurioms finansavimo sistema tiesiog palankesnė. Vyksta šliaužianti švietimo privatizacija“, – kalba socialdemokratų Seimo frakcijos seniūnė Orinta Leiputė.

Nuotoliniame susitikime ketvirtadienį dalyvaus LŠDPS pirmininkas Andrius Navickas, pavaduotojos Erika Leiputė-Stundžienė, Lilija Bručkienė, Jurgita Kiškienė, atstovė viešiesiems ryšiams ir tarptautiniams projektams Danguolė Pilipavičienė, atstovas viešiesiems ryšiams Alius Avčininkas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)