Pasak partijos lyderės Vilijos Blinkevičiūtės, ministras neišsklaidė abejonių dėl chaotiško Užsienio reikalų ministerijos (URM) veikimo sprendžiant Lietuvos nacionaliniams interesams svarbius klausimus:

„Baltarusiškos trąšos, Taivano atstovybė, galiausiai Kaliningrado tranzito klausimas – manome, kad šių situacijų metu URM nesugebėjo tinkamai įvertinti situacijos. Buvo veikiama nesikonsultuojant ir sprendimų nederinant su mūsų strateginiais partneriais.“

LSDP frakcijos seniūnė Orinta Leiputė pranešime teigia, kad įspūdis skaitant užsienio reikalų ministro atsakymus opozicijai – slogus:

„Atsakant į daugelį klausimų, pateiktas biurokratinių frazių rinkinys, ieškoma pasiteisinimų, išvedžiojama. Atrodo, kad G. Landsbergis iš buvusių krizių išvadų taip ir nepadarė. Maža to, ir toliau permetinėja atsakomybę kitiems.“

O. Leiputė pabrėžia, kad iš užsienio reikalų ministro atsakymų apie tai, kaip buvo reaguojama, pavyzdžiui, dėl Kaliningrado tranzito, galima spręsti, kad nebūta aiškaus pasiskirstymo tarp viceministrų, o politinės komandos veiksmai taip pat nebuvo derinti.

„Kai kurie paskyrimai į ambasadorių postus kelia abejonių, nors G. Landsbergis garsiai kalba apie diplomatinės tarnybos depolitizaciją. Visa tai diskredituoja diplomatinės tarnybos prestižą“, – pranešime priduria parlamentarė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)