"Vienas iš klausimų tikrai bus kandidatūros aptarimas. Manau, kad premjeras, važinėdamas po svečias šalis, irgi galvoja apie tai ir turbūt pasiūlys keletą kandidatų, ir mes juos aptarsime", - ketvirtadienį BNS sakė LSDP pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas.

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį sakė, kad kandidatą į ūkio ministrus pateiks artimiausiu metu.

"Šiandien dar nenorėčiau įvardyti pavardės, bet artimiausiu metu ją išgirsite. Tikiuosi, kad rytoj (penktadienį - BNS) turėsiu galimybę susitikti ir pasikalbėti su mūsų partijos valdybos nariais. Tikiuosi, kad artimiausiu metu tikrai pateiksiu kandidatūrą", - ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Tuo pačiu jis tvirtino, kad tai turėtų būti gerai šios ministerijos darbą išmanantis asmuo.

"Savaime suprantama, manau, kad tai turėtų būti žmogus, kuris jau dirbo valstybės tarnyboje, yra susipažinęs su pirmininkavimo ES metu keliamais prioritetais. Manau, kad naujam žmogui dabar atėjus iš šalies į Ūkio ministeriją, būtų labai sudėtinga", - kalbėjo premjeras.

Trečiadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą dėl socialdemokratės Birutės Vėsaitės atleidimo iš ūkio ministrės pareigų. Dekretas įsigalios nuo pirmadienio, birželio 3 dienos. Laikinai eiti ūkio ministro pareigas pavesta teisingumo ministrui Juozui Bernatoniui.

B.Vėsaitė su dviem patarėjomis praėjusią savaitę bendrovės "Arvi" užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu skrido į verslo forumą Kazachstano sostinėje Astanoje. Visų trijų bendra skrydžio kaina pirmyn ir atgal siekė 8100 litų, arba 2700 litų vienam asmeniui. Tačiau civilinės aviacijos specialistų duomenimis, užsakomasis skrydis verslo klasės lėktuvu į Astaną ir atgal gali kainuoti apie 100 tūkst. litų, vienam keleiviui kelionė gali kainuoti apie 13 tūkst. litų.

"Arvi" šiuo metu derasi su Ūkio ministerija dėl Marijampolės laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo sutarties.