Pasak Vyriausybės vadovo, į šį klausimą bus galima aiškiau atsakyti po dar vieno ilgojo savaitgalio Lietuvoje. Jei, tvirtina premjeras, Lietuvos piliečiai elgsis taip pat atsakingai, kaip ir švęsdami Velykas, gyvenimas šalyje į įprastas vėžes gali sugrįžti kur kas anksčiau.

„Šiandien sprendimo (pratęsti karantiną – ELTA) mes nesvarstėme, žiūrėsime, kaip klostysis situacija, kaip ji keičiasi. Mes matome tikrai gerus rezultatus, tačiau nežinome, kaip bus ateinantį ilgąjį savaitgalį. Aš tikiuosi, kad mūsų tauta, kaip, kad buvo per ilgąjį Velykų savaitgalį, bus labai atsakinga“, – po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje teigė premjeras.

S. Skvernelio teigimu, tikėtina, kad, Vyriausybei nusprendus dar kartą pratęsti karantino laikotarpį, šis bus kur kas laisvesnis, turintis dar mažiau apribojimų.

„Jeigu mes išliksime tokie patys šį ilgąjį savaitgalį, jau su švelnesnėmis karantino sąlygomis, ir turėsime tokius skaičius – tai bus vieni sprendimai, jei ne – bus kiti sprendimai. Tačiau yra didelė tikimybė, kad karantinas dar kartą bus pratęstas, tačiau (...) turėsime karantiną, kuriame sušvelninta daug veiklų ir nuimta daug ribojimų“, – apibendrino premjeras.

Vyriausybė trečiadienį pritarė karantino sąlygų švelninimui. Numatoma leisti rengti laisvalaikio renginius lauke, taip pat atnaujinama prekyba visa apimtimi visose prekybos vietose. Atsižvelgiant į gerėjančią epidemiologinę situaciją, nuo ketvirtadienio leista atnaujinti individualias sporto treniruotes ne tik atvirose erdvėse, bet ir uždarose erdvėse. Be kita ko, patikslintos nuostatos dėl privalomo nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių dėvėjimo viešose vietose.