„Šiek tiek naujienų ir planų. Vakar jau skelbėme apie sprendimus, kurie turi padėti užtikrinti sklandų reagentų ir kitų priemonių įsigijimą, atvežimą į Lietuvą, o taip pat – sklandžius mokėjimus. Įkurtos dvi darbo grupės. Ne dėl „pliusiuko“ ir ne „popierinės“, tai jau įrodyta per savaitgalį, organizuojant Spartano skrydį.

Joms leista ir rekomenduota pasitelkti ne tik valstybės bei savivaldybių institucijų, kitų organizacijų atstovus, bet ir nepriklausomus ekspertus. Tokių žmonių patirtis ir pagalba šioje situacijoje, esu tikras, bus labai vertinga“, – rašė premjeras.

S. Skvernelis turėjo žinią ir dėl karantino pratęsimo.

„Ir dėl paties karantino. Pirma – planuojama jį pratęsti. Matyt, daug diskusijų dėl to nekils, situacija aiškiai diktuoja, jog toks sprendimas būtinas. Už tai pasisako ir mūsų medikai. Antra – bus griežtinamos karantino sąlygos, taip pat – atsakomybė už jų nesilaikymą.

Visi matome, jog dalis žmonių karantiną traktuoja kaip netikėtai atėjusias smagias atostogas, per kurias reikia burtis, bendrauti, „siaubti“ prekybos centrus ir pan.

Perspėjimai, prašymai, raginimai to nedaryti, deja, atsimuša kaip žirniai į sieną. Teks eiti kitu keliu. Ir trečia – bus oficialiai įtvirtintas privalomas karantinas iš užsienio grįžtantiems asmenims. Ne savanoriškas, bet privalomas“, – rašė jis.

Ir pridūrė, kad šių priemonių privalu imtis, norint patirti mažiausius nuostolius.