Antradienį jis patvirtino susitikęs su iš valstiečių žaliųjų frakcijos pasitraukusiu Vytautu Baku.

„Susitinku su visais Seimo nariais“, – paklaustas apie susitikimą atsakė S. Skvernelis.

Jis teigė, kad per susitikimą aptarė „dabartines realijas“.

Skvernelis į partiją stoti kol kas neketina

Anksčiau apie pokyčių valstiečių-žaliųjų partijoje poreikį kalbėjęs S. Skvernelis, dabar jau sakė, kad kol kas net nesvarsto tapti partijos nariu.

Jis taip pat nebuvo linkęs daug kalbėti apie partijos ateitį.

„Negaliu pasakyti, nes nesu partijos narys. Turbūt partija pati mato savo ateitį, ir modeliuoja ją“, – sakė S. Skvernelis.

Partijos vidaus reikalu jis teigė laikąs ir partijos tarybos išreikštą pasitikėjimą LVŽS pirmininku Ramūnu Karbauskiu.

„Tai yra partijos vidaus reikalas. Partija apsisprendė, palaikymas pirmininku yra absoliutus , tai viskas yra tvarkoje“, – sakė S. Skvernelis.

Paklaustas, ar kitų metų rinkimuose jis vėl galvotų kandidatuoti su „valstiečiais“, premjeras atsakė: „oi, dar toli kiti metai. Dabar reikia dar Vyriausybės klausimą išspręsti“.

Nepalaikys siekio patraukti Pranckietį

S. Skvernelis sakė nepasirašęs dėl iniciatyvos atstatydinti V. Pranckietį iš Seimo pirmininko pareigų, esą jam to net nesiūlė. Jis taip pat sakė, kad ir balsavime tokios iniciatyvos nepalaikysiąs, ir sakė, kad greičiausiai net nedalyvaus tame balsavime.

Jis neslėpė nuostabos siekio patraukti V. Pranckietį iš pareigų.

„Matote partija pati apsisprendžia. Šiandien situacija yra tokia, kad V. Pranckietis yra populiariausias, didžiausią pasitikėjimą visuomenėje turintis valstiečių žaliųjų partijos narys,ir partija tą savo populiariausią narį nori išmesti iš pozicijos. Bet čia yra partijos vidaus reikalas“, – sakė S. Skvernelis.

O apie R. Karbauskį, pasak jo, visuomenės apklausos rodo kitokį vaizdą,

„Bet partija, bendruomenė, apsisprendžia dėl savo lyderių, kokius juos nori matyti“, – sakė S. Skvernelis.

Jis teigė, kad jam yra sunku kažką pasakyti apie nuotaikas partijoje.

„Kartais nuotaikos atrodo vienokios, bet tada kai susirenka į formalų susirinkimą jos pasirodo visai kitokios. Tai čia yra tik spėlionės. O spėliones galiausiai patvirtina balsavimas. Balsavimas aiškiai parodė, kokios yra nuotaikos. Tai yra bendruomenės sprendimas , kuris yra be abejo gerbtinas“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras nieko blogo nemato ir tai, kad Vyriausybės kanceliarijos užsakytoje apklausoje be kitų klausimų buvo nagrinėta frakcijos Seime įtaka ministro pirmininko reitingams.

„Yra Vyriausybės kanceliarijos apklausa, kuri turi gerokai daugiau klausimų, tai yra susiję su Vyriausybės darbų ir ministro pirmininko vertinimu. Jei kažkam sociologija nepatinka, ir nenori matyti realaus vaizdo, nori spėlioti iš žvaigždžių, tai čia jų klausimas. Vyriausybė nuolatos tokias apklausas daro, vertindama savo priimtus sprendimus, ir atskirus žmones. Tokia praktika buvo, yra ir bus“, – sakė S. Skvernelis.

Yra kalbėjęs ir kitaip

DELFI primena, kad po koalicinės sutarties pasirašymo premjeras sakė, jog Seimo pirmininkas turės paklausyti partijos, nes būtent ši jį ir delegavo.

„Partijos narys, bendruomenės narys turi priimti bendras žaidimo taisykles, kurios yra toje bendruomenėje“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Jis taip pat yra kalbėjęs apie galimybę stoti į partiją, jei ji būtų pasirengusi pokyčiams.

„Jei ateityje galvočiau apie stojimą į partiją, norėčiau, kad tai būtų demokratiška, drąsi, auganti politinė jėga, kurioje vyktų vidinės diskusijos, kurioje konkuruotų lyderiai, jų idėjos ir vizijos, kuri būtų atvira naujiems iššūkiams ir matytų ilgalaikę perspektyvą“, – sakė S. Skvernelis.