„Tai yra pozicija, kuri yra deleguota Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Seimo pirmininkas yra partijos narys. Kaip partija nuspręs, tai turi būti demokratiniu būdu nuspręsta partijos taryboje, taip ir turės būti. Partijos narys, bendruomenės narys, matyt, turi priimti tas bendras žaidimo taisykles, kurios yra toje bendruomenėje. Jeigu partijos taryba nuspręs, kad Seimo pirmininkas yra būtent Viktoras Pranckietis, toliau deleguojamas šios partijos į Seimo vadovus, tai koalicijos partneriai nemato priežasties, dėl ko turėtų sutartis neįsigalioti, ji galiojanti bus. Jeigu partijos taryba nuspręs kitaip, tai matyt kiekvienas partijos narys paklusta demokratiniu būdu atliktai procedūrai ir priima sprendimą pats“, - po koalicinės sutarties pasirašymo žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Jo nuomone, šiuo metu pagrindinis svarbiausias dokumentas yra pasirašyta koalicinė sutartis, programiniai dalykai, kurie apspręs artimiausių metų iki Seimo rinkimų prioritetinių programinių dalykų įgyvendinimą. Antras etapas, anot jo, yra veiksmingos Vyriausybės suformavimas, o trečias etapas yra suformuoti Seimo vadovybę ir komitetus.

Suformavus naują valdančiąją daugumą, kitą savaitę, antradienį, planuotas Seime balsavimas dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku V. Pranckiečiu nebus rengiamas. Šį klausimą ketinama svarstyti liepos 15 d. vyksiančiame „valstiečių“ tarybos posėdyje.

Pasak „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio, jau buvo pradėti rinkti Seimo narių parašai po nepasitikėjimo Seimo pirmininku tekstu, bet jų „atidavimo, registravimo poreikis pasikeitė ir iki liepos 15 d. jie nebus niekam įteikti“.

R. Karbauskis neatsakė, kiek buvo surinkta parašų, tačiau užtikrino, kad tikrai daugiau negu reikia.
Penktadienį pasirašytoje koalicinėje sutartyje numatyta, kad Seimo pirmininko kandidatūrą siūlo Lietuvos socialdemokratų darbo partija.