Ministras kartu su Klaipėdos uosto vadovu Algiu Lataku kvies Japonijos įmones aktyviau investuoti Lietuvoje ir dalyvauti Klaipėdos uosto plėtros projektuose, pasisakys Lietuvos organizuojamame tarptautiniame Trijų jūrų iniciatyvos pristatymo renginyje, pristatys paramos Ukrainos infrastruktūrai atkurti iniciatyvas.

Vizito metu vasario 18–22 dienomis numatomi M. Skuodžio susitikimai su Japonijos žemės, infrastruktūros ir transporto bei turizmo ministru Tetsuo Saito, Japonijos tarptautinio bendradarbiavimo banko valdytoju Tadashi Maeda, Nagojos uosto vykdančiuoju viceprezidentu Yuji Kamata, verslo organizacijų „Keidanren“ ir „Sojitz“, vandenilio pildymo stotelių infrastruktūros vystytojus vienijančios „JHyM“ ir kitų įmonių atstovais, Lietuvos generaliniu garbės konsulu Japonijoje Shigehiro Komaru.

Tokijuje M. Skuodis dalyvaus Lietuvos organizuojamame tarptautiniame renginyje „Trijų jūrų iniciatyva: galimybės regioniniam ir globaliam susisiekimui“, skirtame pristatyti Baltijos, Juodosios ir Adrijos jūras jungiančią Trijų jūrų iniciatyvą ir paskatinti Japonijos investicijas į strateginius šio regiono transporto infrastruktūros projektus. Ministras pristatys Lietuvos susisiekimo sektorių ir iniciatyvas Šiaurės–Pietų krypties transporto jungtims Europoje gerinti, taip pat Ukrainos transporto infrastruktūrai atkurti.

Šiuo metu Lietuva pirmininkauja Trijų jūrų iniciatyvai, vienijančiai 13 Europos Sąjungos šalių, ir Tarptautiniam transporto forumui.

Lietuvos susisiekimo ministras taip pat planuoja apsilankyti Nagojos ir Jokohamos jūrų uostuose. Su jų vadovybe ketinama aptarti galimybes plėtoti glaudesnius tarpusavio ryšius tvaraus uostų vystymo, krovinių srautų per Klaipėdos uostą didinimo, skaitmenizacijos, inovacijų ir kitose srityse.

Japonija yra viena didžiausių pasaulio ekonomikų ir investuotojų, pirmaujanti daugelyje transporto, pramonės ir aukštųjų technologijų sektorių. 2022 m. prekybos apyvarta tarp Lietuvos ir Japonijos siekė 191 mln. eurų, o Japonija buvo 41-a pagal prekybos apimtį Lietuvos partnerė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)