„Labai gaila, bet gerų žinių vėl neturime. Skrydis vėl nukeltas“, – antradienio ryte LRT radijui sakė Nacionalinio krizių valdymo centro (NKVC) vadovas Vilmantas Vitkauskas.

Jo teigimu, šiuo metu planuojama, kad skrydis galėtų įvykti tik po 12-14 valandų.

„Kol kas data bei laikas, kuris dabar nurodytas, yra už 12-14 valandų nuo dabar“, – teigė jis.

Pasak NKVC vadovo, situaciją komplikuoja šiuo metu esanti oro uosto apkrova bei atšaukiami reisiniai skrydžiai.

„Apkrovimas ir daug kompanijų atsisako skristi į Izraelį. Blogos naujienos yra ir tos, kad tie skrydžiai, kurie buvo komerciniai ir reguliarūs, jie taip pat yra atšaukiami“, – sakė V. Vitkauskas, pridurdamas, kad problema dėl galimybės išvykti iš Izraelio gali tik didėti.

Atidėtu skrydžiu Į Lietuvą, teroristams iš „HAMAS“ įsiveržus į Izraelį, siekia grįžti apie 170 piliečių. Tarp jų keturios dešimtys maldininkų.

V. Vitkauskas sako, kad šiuo metu yra svarstoma galimybė pasitelkti karines oro pajėgas Izraelyje įstrigusių Lietuvos piliečių parskraidinimui.

„Tai viena iš opcijų, kurią šį rytą ir nagrinėjame, žiūrime skrydžių planus, galimybes leistis oro uostose ir panašiai. Vyksta intensyvus darbas“, – antradienį LRT radijui sakė V. Vitkauskas.

Pasak jo, vertinamos įvairios galimybės, kurios padėtų gretai ir saugiai į Lietuvą sugrąžinti piliečius.

„Mes svarstome visas opcijas. Mūsų tarptautinių partnerių parama šitoje situacijoje taip pat yra labai reikalinga ir mes žiūrime visas galimybes (...). Visos opcijos yra atviros, mes orientuojamės į tai, kad žmonės būtų kuo greičiau pargabenti į Lietuvą. Ieškome greičiausių sprendimų“, – sakė V. Vitkauskas.

Šeštadienio rytą teroristai iš grupuotės „Hamas“ paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelio žiniasklaidos duomenimis, „Hamas“ atakos aukų skaičius jau viršijo 700, daugiau kaip 2 tūkst. buvo sužeisti.

Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, gindamas Izraelį nuo „Hamas“ teroristų, žuvo dvigubą pilietybę turėjęs ir Izraelio policijoje tarnavęs Martynas Kuzmickas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)