„Skatinu atiduoti balsą už Gitaną Nausėdą ir suteikti Gitanui Nausėdai antrą šansą“, – penktadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė I. Vėgėlė.

„Suteikime Gitanui Nausėdai antrą šansą. Tvirtas mandatas tegu tampa aiškiu visuomenės įpareigojimu veikti“, – ragino jis.

I. Vėgėlė pažymi, jog ne kartą kritikavo dabartinį šalies vadovą. Tačiau advokatas taip pat pastebi, jog G. Nausėda prezidento rinkimų kampanijos metu atliepė visuomenės nuotaikas ir keitė savo požiūrį.

„Viliuosi, gavęs didelį pasitikėjimą ir rudenį sveikindamas naują Seimą, su kuriuo galės tartis, ieškodamas geriausių sprendimų Lietuvai, Gitanas Nausėda atmes abejones, kad rinkiminėje kampanijoje parodytas didesnis principingumas ir ryžtingumas bei aiškesnis įsiklausymas į Lietuvos gyventojų nuomonę nėra tik rinkiminės kampanijos triukas“, – tikino teisininkas.

Ragina „konservatoriams parodyti jų tikrąją vietą“

Šalies vadovo posto siekęs I. Vėgėlė taip pat mano, jog „geriau antras šansas G. Nausėdai, nei atviros durys I. Šimonytės patyčioms, arogancijai, neįsiklausymui ir žmonių žeminimui“.

„Būtina dabar parodyti konservatoriams, kaip visuomenė vertina jų ketverių metų valdymą. Tam, kad jiems nekiltų noras pūstis gerais rezultatais nei prieš Europos Parlamento, nei Seimo rinkimus“, – rašė I. Vėgėlė, ragindamas rinkėjus aktyviai dalyvauti balsavime.

„Primenu ir tai, kad mažesnis rinkėjų aktyvumas būtų naudingesnis konservatorių kandidatei. Neabejoju, kad visi konservatorių rinkėjai vėl maksimaliai mobilizuosis. Didelis rinkėjų aktyvumas lemtų ryškią dabartinio prezidento pergalę prieš konservatorių kandidatę. Net jei rinkimų baigtis atrodo nuspėjama, neleiskime iškreipti rezultato – parodykime, konservatoriams jų tikrąją vietą“, – teigė jis.

Ketino neremti nė vieno kandidato

Tiesa, buvęs kandidatas į prezidentus I. Vėgėlė po pirmojo rinkimų turo tikino, kad nerems nei antrosios kadencijos poste siekiančio G. Nausėdos, nei ministrės pirmininkės I. Šimonytės.

„Nematau prasmės nieko remti. Klausimas, ar yra prasmės išvis balsuoti, todėl, kad visi sėdintys salėje jau žino rezultatą, kuris bus po dviejų savaičių. Visiems jums būtų daug įdomiau, jeigu rezultatai būtų buvę kitokie šiandien ryte. Dabar mes turėsime dvi tuščias savaites“, – spaudos konferencijoje po rinkimų žurnalistams sakė I. Vėgėlė.

ELTA primena, kad gegužės 26 d. vyksiančiame antrajame prezidento rinkimų ture – kaip ir prieš penkerius metus – susitiks perrinkimo siekiantis šalies vadovas G. Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė I. Šimonytė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, suskaičiavus biuletenius iš visų 1895 rinkimų apylinkių, pirmajame rinkimų ture nugalėtoju tapo G. Nausėda, surinkęs 43,95 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 20,05 proc. palaikymo.

Į politiką pasukęs I. Vėgėlė pirmajame rinkimų ture liko trečias, sulaukęs 12,35 proc. balsų.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)