Trečiadienį į progimnaziją buvo iškviesti policijos pareigūnai. Patikros metu pedagogei niekaip nepavyko pasitikrinti alkoholio matuokliu, o ketvirtadienio rytą ant Klaipėdos miesto vadovų stalo jau gulėjo prašymas išeiti iš darbo.

„Vakar gavus informaciją, kad vienos progimnazijos direktorė darbe pasirodė galimai neblaivi, dėl šiurkštaus darbo pareigų pažeidimų buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, – ketvirtadienio rytą paskelbė Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus. – Blaivumui patikrinti iškviesti policijos pareigūnai, tačiau švietimo įstaigos vadovei nepavyko pasitikrinti blaivumo matuokliu, todėl buvo surašytas protokolas ir nurodyta per valandą nuvykti į gydymo įstaigą“.

Meras apgailestavo, kad tai jau antras atvejis per pastaruosius metus, kai teko atsisveikinti su darželyje dirbusia pedagoge.

„Labai liūdna, labai gaila, kad pedagogai leidžia sau piktnaudžiauti“, – teigė meras.

Progimnazijos vadovė ketvirtadienio rytą pateikė prašymą atleisti ją iš darbo.

Anot mero, pirmieji signalą apie nederamą „Pajūrio“ gimnazijos direktorės elgesį gavo savivaldybės švietimo skyriaus darbuotojai. Pedagogė tikrintis alkoholio matuokliu atsisakė.

„Kiek mačiau dokumentus, direktorė pūsti atsisakė. Kiek žinau, po to ji vyko į ligoninę, bet taip ir nepridavė ligoninėje jokių rezultatų. Panašu, kad neblaivi atėjo į darbą“, – teigė meras.

Pirminiais duomenimis, signalų apie galimą šios moters girtavimą jau buvo, tačiau platesnių duomenų meras neturėjo.