„Šiandien – Akmenės rajonas ir dar vienas labai įtakingas socialdemokratas meras Vitalijus Mitrofanovas kuris viešai įtikinėjo, kad pas jį Akmenėje tai jau tikrai viskas tvarkoje. O tada rudenį tyliai grąžino 1700 eurų į kasą – „kad nekiltų nepagrįstų manipuliacijų“, – feisbuke rašė A. Tapinas.

Pasak visuomenininko, paskui merą prie kasos nusidriekė ir kitų tarybos narių eilė – vicemeras Tomas Martinaitis tyliai grąžino 2600 eurų, o iš viso kol kas į Akmenės biudžetą grįžo beveik 14 000 eurų.

„Nenuostabu, nes beveik visi Akmenės politikai kažkaip turėjo mažiausiai po 10 skirtingų mokėjimo kortelių (meras Mitrofanovas – 12, vicemeras Martinaitis – 18), o trys tarybos politikės – I.Žilienė, J.Žilienė ir V.Žakienė pateikė kuro čekius, už kuriuos atsiskaityta atitinkamai 45, 50 ir 52 skirtingomis mokėjimo kortelėmis“, – rašė A. Tapinas.

Jis pastebėjo, kad, nors Akmenės savivaldybė turi 16 tarnybinių automobilių, meras Mitrofanovas veržėsi važinėti su savu ir pateikė net 242 kuro čekius.

„Jo paaiškinimas auksinis – „geriau vairuoti pačiam, nes tada per rajono renginius nereikia gerti“. Smagu, kad Akmenės rajone atsirado papildomi 14 000 eurų, kurie gal bus išleisti protingiau, bet pareiškimas vis tiek keliaus į STT ir spėju, kad dar vienai LSDP žvaigždei teks aiškintis su teisėsauga dėl savo kortelių ir nuvažiuotų kilometrų“, – sakė A. Tapinas.

Daugiausiai išleido viename degalinių tinkle


Platesniame situacijos pristatyme A. Tapinas pristato, kad Akmenės rajonas – viena mažiausių šalies savivaldybių Šiaulių apskrityje. Čia gyventojų skaičius neviršija nė 20 tūkst. Tačiau toks išskirtinumas nė kiek neliudija, kad vietos politikai atitinkamai būtų kuklesni už savo kolegas.

„Akmenės rajono savivaldybės tarybos (ARST) reglamente nurodoma, kad 2019-2023 m. kadencijai išrinkti vietos politikai galėjo kompensuoti iš mokesčių mokėtojų pinigų savo veikloje patirtas kanceliarines, ryšio, transporto ir biuro nuomos išlaidas. Lubos gan įprastos – pusė minimalios mėnesinės algos.

Tačiau vietos politikų polinkis trankytis po degalines vertė valdančiąją socialdemokratų (LSDP) bei valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) koaliciją apetitus 2021 m. pabaigoje apriboti iki MMA koeficiento 0,46. Smulkmena, bet vis tiek. Sunku pasakyti, koks buvo vietos politikų santykis su rinkėjais, nes pavarčius dokumentus, kyla įspūdis, kad politikų gyvenimas virė aplink tris UAB „Saurida“ degalines rajone“, – rašoma įraše.

Pasak A. Tapino, viena jų – Pašakarnių kaime, šiauriau Naujosios Akmenės. Antroji – Pirmojoje Akmenėje. Ir trečioji –strategiškai svarbiausia – šalia Naujosios Akmenės autobusų stoties Vinco Kudirkos gatvėje, kur ateina kelias iš Šiaulių.

„Ji surinko didžiausią dalį apyvartos, kurią užtikrino Akmenės mokesčių mokėtojai. (…) Jokių (su retomis išimtimis) kanceliarinių, ryšio, biuro nuomos išlaidų. Akmenę valdė „Saurida“. Tiksliau – jos politikus“, – apžvelgdamas finansines ataskaitas minėjo A. Tapinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)