Vis dėlto pripažįstama, kad viešas registras galėtų padėti tėvams priimti sprendimus dėl vaikų leidimo į bažnyčią tais atvejais, kai pati bažnyčia nesiima jokių veiksmų baudžiant už tokius nusikaltimus nuteistus kunigus.

Neseniai publikuotas žurnalistų komandos „Redakcija“ tyrimas parodė, kad net galutiniu teismo sprendimu už mažamečių tvirkinimą nuteistas kunigas Vidmantas Kareckas iš bažnyčios nesulaukė jokios bausmės ir toliau dirba klebonu Biržų rajone.

Siūlymas įsteigti viešą seksualinių nusikaltėlių registrą Seime svarstomas nebe pirmą kartą, anksčiau siūlymai buvo atmesti dėl galimo prieštaravimo Konstitucijai ir asmens duomenų apsaugos įstatymams. Įstatymo iniciatorė, Lietuvos valstiečių ir Žaliųjų sąjungos Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė Delfi laidoje „Iš esmės“ teigė atsižvelgusi į anksčiau pateiktas pastabas ir pataisiusi projektą, kad jis nekeltų teisinių abejonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)