„Sprendimas buvo keistas, ypač keistai motyvuotas, nes iš tikrųjų (koalicinės. - ELTA) sutarties persiderėti yra neįmanoma.

Šiuo atveju Etikos komisija, žiūrėdama, matyt, tą emocinę taikos palaikymo pusę, tokį sprendimą priėmė”, – Eltai sakė A. Širinskienė.
Jos manymu, šiuo metu V. Pranckiečio likimas priklauso nuo „valstiečių” Tarybos valios.

„Aš, kaip suprantu, jis bus svarstomas Taryboje, tai toks ir likimas bus – kaip Taryba nuspręs, taip ir bus”, – pridūrė A. Širinskienė.
LVŽS pirmininkui Ramūnui Karbauskiui ir partijos valdybai apskundus V. Pranckiečio elgesį „valstiečių” Etikos ir procedūrų komisijai kaip neetišką, šie, trečiadienį tris valandas posėdžiavę, priėmė sprendimą, kad V. Pranckietis etikos normų nepažeidė.

Toks etikos sargų sprendimas, sakė R. Karbauskis, yra neteisingas ir informavo, kad toliau bus kreipiamasi į LVŽS tarybą, kurioje, pasak „valstiečių” lyderio, vis tiek bus svarstomas klausimas dėl V. Pranckiečio galimybės pasilikti partijoje.

„Aš nežinau, ką nutars Taryba. Klausimas bus svarstomas, nes Seimo pirmininkas nei partijos, nei koalicijos nevertina“, – sakė jis.