Panevėžio gyventojai feisbuko grupėse dalijosi įspūdžiais, kad pylė įspūdingai ir dar su didžiuliais ledais.

Šį kartą Panevėžys buvo „pavaišintas“ gana stambia kruša, ledėkai, kaip užfiksavo panevėžiečiai, pasitaikė net dviejų centimetrų.

Krušos ledėkai Panevėžyje

Panevėžiečiai feisbuke ėmė dalytis smarkios krušos vaizdo įrašais. Viename jų nufilmuota, kaip kelių centimetrų skersmens ledo gabalai krenta ant automobilio. Komentaruose nuogąstaujama, kad kruša vairuotojams gali pridaryti žalos.

Kaip informuoja sinoptikė Elvyra Latvėnaitė, Lietuva atsidūrė dviejų sistemų sandūroje.

„Orų „virtuvėje“ nieko naujo. Vis dar tas pats virš Skandinavijos ir šiaurės vakarų Rusijos nusitęsęs sausas anticiklonas. Stiprėja ir plečiasi į pietryčius. Vakaruose ciklonų sistema su audringais atmosferos frontais įsikūrusi, tiesa, jau silpnėja. O mūsų Lietuvėlė atsidūrė ir vis dar bus šių dviejų sistemų sandūroje.

Porą dienų gaivesnis rytinių krypčių vėjas pūs, vėliau aprims, bet dienomis per perkūniją stiproki jo gūsiai įsisuks. Šiltas oras iš pietryčių vis dar plūs, dienomis gerokai įšils, naktys bus irgi gana šiltos. Popietinėmis valandomis beveik kasdien trumpai palis, kartais ir gausokai laistys, perkūnas dundės, iš juodesnio debesėlio ir kruša pabirs. Panašūs orai išliks ir šią, ir kitą savaitę“, – rašo sinoptikė.

Ketvirtadienio dieną vėl trumpas lietus, vietomis smarkus, įdienojus jau perkūnija dundės, iš juodesnio debesėlio net ir kruša pabirs. Vėjas rytų, pietryčių naktį 6–11 m/s, dieną 8–13 m/s, per perkūniją gūsiai 15–18 m/s. Naktį 12–15 °C, dieną 22–27 °C.

Penktadienį, gegužės 24 d. protarpiais palis, dieną vėl su perkūnija lis, dienos pradžioje gausiau vakariniuose rajonuose, pavakare jau daug kur. Vėjas pietryčių, naktį 7–12 m/s, dieną 6–11 m/s, bet per perkūniją gūsiai 15–18 m/s. Naktį 13–16 °C, dieną 23–28 °C.

Šeštadienį, gegužės 25-osios rytą ir dieną protarpiais, su perkūnija palis, dieną vietomis gausokai. Vėjas pietryčių, 4–8 m/s, per perkūniją 8–13 m/s, gūsiai 15–18 m/s. Naktį 12–15 °C, dieną 21–26 °C.

Sekmadienį, gegužės 26 d., protarpiais su perkūnija palis, daugiausia vakariniuose, pietvakariniuose rajonuose. Vėjas pietryčių, 4–8 m/s. Naktį 13–15 °C, dieną 21–26 °C.