„Šiandien dieną laukia gana niūrus orai. Tiesa, penktadienį po pietų tiek vakariniais ir pietvakariniais rajonais tie niūrus debesys po truputį sklaidysis. Ir turėtų pasirodyti saulė. Vietomis šiandien dieną turėtume sulaukti ir trumpo bei negausaus lietaus, kai kur gali tiesiog lašnoti.

Ryto valandomis dar kai kur matomumą mažins rūkas, kuris yra susiformavęs daugiausiai pietrytinėje šalies pusėje. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas. Ir įdienojus penktadienio dieną temperatūra svyruos tarp 11–16 laipsnių šilumos“, – apie penktadienio orus sakė sinoptikė.

S. Dalinkevičiūtė Žinių radijo eteryje teigė, jog šeštadienis bus „jau žemesnio slėgio įtakoje“.

„Nakties metu per šalį praslinks šiltasis atmosferos frontas, dienos metu – šaltasis. Tačiau tie frontai nebus itin aktyvūs. Nakties metu kai kur trumpai negausaus palynojimo galime sulaukti. Dienos metu – teritoriškai gal šiek tiek daugiau, bet į didesnę šalies dalį neturėtų trumpalaikis lietus išplisti“, – orų prognozėmis dalijosi sinoptikė.

Ji teigė, jog šeštadienio nakties metu dalyje šalies matomumą mažins rūkas, kuris laikysis iki vėlyvo ryto.

„Tiesa, stiprės vėjas. Nors naktį jis išliks dar vidutinio stiprumo pietvakarių krypties, dieną jau labiau įgaus pietvakarių – vakarų kryptį. Ir tikrai šeštadienio diena bus gana vėjuota. Bendras vėjo greitis sieks 9–14 m/s. O kai kur, didesnė tikimybė, kad prie jūros, gūsiai sieks 15–18 m/s“, – sakė sinoptikė S. Dalinkevičiūtė.

Jos teigimu, šeštadienio naktį oras atvės iki 8–13 laipsnių šilumos, o dieną turėtų džiuginti 12–17 laipsnių šiluma.

Sekmadienį Lietuvoje turėtų nusistovėti ramesni, sausesni orai.

„Sekmadienis numatomas be žymesnio lietaus, vėjas vakarų – šiaurės vakarų, nakties metu jis dar išliks stipresnis, tačiau pavojingų vėjo sustiprėjimų jau neturėtų būti. O dienos metu po truputį ims rimti ir bus mažiau vidutinio stiprumo 6–11 m/s.

Temperatūra nakties metu bus šiek tiek kuklesnė, palyginus su šeštadieniu – naktį temperatūra pažemės iki 5–10 laipsnių šilumos. Tiesa, prie jūros turėtų būti vienu kitu laipsniu šilčiau, ten turėtų išsilaikyti iki 12 laipsnių šiluma. Bet ir diena bus tikrai vėsesnė, lyginant su šeštadieniu – dienos metu temperatūra svyruos tarp 10 ir 15 laipsnių šilumos“, – sakė ji.

Pirmadienio orai prognozuojami kaip itin panašūs į sekmadienio orus.

„Be žymesnio lietus, naktį kai kur su rūku, vėjas nakties metu nurims iki vos juntamo, dieną jis bus šiek tiek stipresnis, juntamesnis, vidutinio stiprumo, pietvakarių – vakarų krypties. Temperatūra naktį, kadangi jau bus ir tų pragiedrulių daugiau, tai naktį pažemės iki 2–7 laipsnių šilumos, pajūryje – iki 9 laipsnių. Ir dirvos paviršiuje daug, kur turėtų būti šalnos iki 0 – 5 laipsnių šalčio.

Dieną bus labai panašiai, kaip ir savaitgalį – temperatūra turėtų pasiskirstyti tarp 11–16 laipsnių šilumos“, – teigė sinoptikė S. Dalinkevičiūtė.

Jos teigimu, antradienio naktis dar turėtų išlikti sausesnė, o dienos metu vietomis sulauksime negausus lietaus.

„Kokiame konkrečiai regione pasakyti sunku, čia iš tokių pavienių debesų tas lietus bus. O trečiadienį, tiek dienos, tiek ir nakties metu didesnėje šalies dalyje turėtume sulaukti trumpo, nedidelio lietaus. Bet vėjas bus ramus, besikeičiančios krypties. Ir temperatūros, kadangi padaugės tų debesų, tai naktį temperatūra išsilaikys aukštesnė – tomis dienomis svyruos 5–10, 6–11 laipsnių šilumos.

O dienos metu temperatūra laikysis labai panaši į ankstesnėmis dienomis – antradienį turėtų būti tarp 10–15 laipsnių šilumos, o trečiadienį galbūt vienu ar kitu laipsniu šilčiau“, – Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“ penktadienio rytą sakė sinoptikė S. Dalinkevičiūtė.