Ji teigė, jog bent kol kas panašu, kad per Užgavėnes bus, ką varyti iš kiemo.

„Jeigu pati vasario pradžia buvo pakankamai pavasariška ir jau galvojome, kad ta žiema iškeliavo, tai šiomis dienomis ji vėl grįžta. Artimiausios naktys ir dienos bus tikrai žiemiškesnės, kadangi naktimis šaltukas daugiau paspaus.

Dienomis temperatūra irgi jau tokia silpnai neigiama laikysis, sniego irgi bus. Šlapio sniego tikrai netrūks ypač šiaurės rytiniuose šalies rajonuose tikėtina ir šlapio sniego apdraba. Kritulių bus.

Ir kitomis dienomis jau tokie ne mišrūs krituliai įsivyraus, o sniegas. Ir iki šiol savaitės pabaigos, panašu, kad pasnigti turėtų. Tai ta sniego danga sugrįš ir panašu, kad žiemiškesni orai laikysis“, – kalbėjo sinoptikė.

I. Daunoravičiūtė kalbėjo, jog naujasis ciklonas vardu Olga atneš tikrai permainingus orus.

„Ir vėl bus ir vėjo sustiprėjimai, gūsingas vėjas ir temperatūra vis svyruos apie 0. Tai gali būti ir plikledis, ir šlapio sniego apdraba, mišrūs krituliai, vėl bus slidu. Tai tas ciklonas mums atneš tikrai neramius orus.

Bet vėliau orai rims ir jie bus žiemiški, bet pakankamai ramesni“, – prognozėmis dalijosi sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Artimiausiomis dienomis, pasak LNK vidurdienio žinių pašnekovės, saulės nebus labai daug.

„Vienas po kito tie ciklonai slenka. Tai su jais atkeliauja tokie debesuoti orai su krituliais. Ir tos saulės dienomis tikrai nebus daug. Bet kadangi jau keliaujame link pavasario, tai lengviau jau saulei bus prasiveržti pro debesis.

Ir artimiausiomis dienomis nors ir bus debesuotas dangus, bet vis giedresnė dangaus properša yra tikėtina.

Reikia tikėtis, kad bent jau kitą savaitę, nes šią bus labiau debesuoti orai, bet kitą turėtume tikėtis jau šviesesnių ir daugiau saulėtų dienų. Cepelininis dangus pamažu traukiasi su žiema“, – kalbėjo sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Visą LNK vidurdienio žinių pokalbį su sinoptike I. Daunoravičiūte žiūrėkite čia: