„Šiandien bus šilčiausia diena, kalbant apie šią savaitę. Nes jau šiandien prasideda orų permainos. Ir šią savaitę Lietuvą pasieks vėsi oro masė, tad laukia ryškus atvėsimas. Šiandien dieną iš vakarų link Lietuvos artėja banguojantis atmosferos frontas, kartu su juo atkeliauja ir lietaus debesys.

Tad didesnėje šalies dalyje pirmadienį iškris trumpi lietūs. Vietomis – didesnė tikimybė, kad vakariniuose rajonuose palis ir smarkiai“, – prognozėmis Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“ dalijosi sinoptikė.

Jos teigimu, lietų lydės perkūnija, o kai kur – galima ir kruša. Sausesnis ir ramesnis pirmadienis prognozuojamas rytiniams šalies rajonams.

„Ramesnė ir sausesnė diena šiandien turėtų būti rytinėje šalies pusėje, kur dar lietus neturėtų atkeliauti. Vėjas pirmadienį bus vakarinių krypčių, vidutinio stiprumo. Na, o perkūnijos metu gūsiai sustiprės ir pasieks 15–18 m/s.

Kadangi ta debesų juosta pirmiausia uždegs vakarinius šalies rajonus, tai ten diena bus vėsiausia. Vietomis oras sušils iki 21–23 laipsnių šilumos. O likusioje šalies dalyje – dar spės temperatūra pakilti ir iki 24–29 laipsnių šilumos“, – sakė I. Daunoravičiūtė.

Antradienį atmosferos frontas slinks per šalį, tiek naktį, tiek ir dieną daugelyje rajonų trumpai palis. Vietomis lietų lydės ir perkūnija.

„Gausesnio lietaus jau turėtų sulaukti rytiniai šalies rajonai. Tiesa, ims stiprėti ir vėjas. Tai pietvakarių, vakarų, vėliau jau – ir šiaurės vakarų krypties vėjas bus apysmarkis. Nakties metu – 6–11 m/s, o dieną sustiprės iki 8–13 m/s. Ir pajūryje ir vakarinėje šalies pusėje tikėtini ir gūsiai.

Antradienio naktis dar nebus labai vėsi, dangų temdys tankesni debesys, atvės iki 13–18 laipsnių šilumos. O antradienio dieną – jau bus vėsiau ir šiluma toliau trauksis. Bus gaivi diena – temperatūra svyruos 19–24 laipsnių šilumos“, – Žinių radijo eteryje sakė sinoptikė.

Paskutinė vasaros diena – trečiadienis, bus gaivi.

„Tad nakties metu vietomis, dieną – didesnėje šalies dalyje numatomas trumpas lietus. Naktį kai kur formuosis rūkas. Vėjas bus šiaurės vakarų, šiaurės krypčių – vidutinio stiprumo. Naktis jau bus vėsesnė – temperatūra pažemės iki 10–15 laipsnių. Tik pajūryje išliks keletu laipsnių šilčiau“, – sakė sinoptikė Žinių radijo laidoje „Ryto espresso“.

„Trečiadienio dieną šils dar mažiau – diena tikrai bus gaivi. Šils tik iki 17–22 laipsnių šilumos“, – teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė I. Daunoravičiūtė.

Pirmąją rudens dieną – ketvirtadienį, tęsis vėsesnių orų laikotarpis.

„Laukia tikrai rudeniška diena. Daugelyje rajonų galime tikėtis trumpo lietaus, vėjas bus vidutinio stiprumo. Temperatūra primins tikrai rudeniškus orus, nes naktis jau bus gaivi – 8–13 laipsnių šilumos. O dieną tešils tik iki 13–18 laipsnių.

O kalbant apie antrąją rudens dieną – ta situacija išlieka panaši ir galime tikėtis lietaus. O temperatūra naktį kris iki 6–11 laipsnių šilumos. dieną bus dar vėsiau – sušils iki 12–17 laipsnių šilumos“, – sakė sinoptikė.

Pagal dabartinius duomenis, savaitgalį orus šalyje lems aukštesnio slėgio laukas.

„Tai ta trumpo lietaus tikimybė išlieka, bet jis jau bus negausus, jos pasitaikys tik kai kur. O temperatūra bus truputį aukštesnė, bet jau neprimins vasaros, o rudenį. Nes šils tik iki 16–18 laipsnių šilumos didesnėje šalies dalyje. Tai tikrai pirmasis rudens savaitgalis pagal dabartinius duomenis yra numatomas vėsus“, – Žinių radijo laidoje sakė sinoptikė.