„Iš pietų atkeliauja tropinis oras. <...> Trečiadienio dieną jis apims didesnę šalies dalį. Mūsų šalyje dažniausiai tą tropinį orą lydi labai neramūs orai“, – sakė sinoptikas.

Sinoptiko T. Kantauto teigimu, tokie neramūs orai Lietuvoje ilgai neužsibus.

„Galima sakyti, kad tai bus vienai parai. <...> Trečiadienio dieną iki pietų bus ramesni orai, tik kai kur trumpai palis. Tačiau dar viena audrų banga formuosis nuo vidurdienio, po pietų ir vėl didesnėje šalies dalyje numatomos smarkios liūtys, perkūnijos, taip pat škvalas – iki 20 m/s, o kai kur net ir iki 25 m/s.

Tikėtina vėl stambi kruša. Kai kur krušos ledėkų skersmuo gali siekti net iki 7 centimetrų“, – kalbėjo jis.

Jo teigimu, jau naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį orai rims.

„Dar pasitaikys trumpų liūčių su perkūnija, tačiau krušos tikimybė jau bus minimali. Ir vėjo gūsiai taip pat jau bus ne tokie pavojingi“, – kalbėjo sinoptikas T. Kantautas.

Sinoptikas LNK žinioms sakė, kad jau ketvirtadienio orai atvės.

„Atkeliauja oras iš vakarų ir jis jau – gerokai gaivesnis. Tai oria jau bus vėsesni, taip pat ir rugsėjo 1–ąją, tačiau nebus labai šalta.

Temperatūra dieną vis tiek kils iki 16–21, 17–22 laipsnių. Tikrai esame turėję ir gerokai vėsesnių rugsėjo 1–ųjų“, – teigė jis.

O ilgalaikė rugsėjo prognozė rodo, kad pasitaikys įvairių dienų.

„Tačiau temperatūra dažniausiai svyruos apie 20 laipsnių. Nebus ta temperatūra tokia labai aukšta, bet dar ir nebus juntamas toks visiškas ruduo“, – sakė sinoptikas T. Kantautas.

Visą LNK žinių pokalbį su sinoptiku T. Kantautu žiūrėkite čia: