Pirmąjį liepos dešimtadienį vėsių dienų, kai aukščiausia temperatūra nesiekė nė 20 °C, buvo nuo 3–6 šalies pietuose iki net 8–9 pajūryje ir Žemaitijoje. Pati šilčiausia (o kai kur ir vienintėlė tikrai šilta) diena buvo liepos 1-oji, tuomet oras dar sušilo iki 24–28 °C, skelbė Lietuvos Hidrometeorologijos tarnyba.

Savaitgalį šilumos sulauksime šiek tiek daugiau nei pastarosiomis dienomis – įdienojus termometrai rodys 19–22 °C, lietaus numatoma nedaug. Tiesa, naktys bus kiek vėsesnės – šils iki 7-12 šilumos, vakariniuose šalies rajonuose gali kiek palynoti, o pietiniuose rajonuose griaudės ir perkūnija. Tačiau ženklių orų permainų sinoptikai nežada.

„Sekmadienį bus panašūs orai – vėjas tebesilaiko iš šiaurės, temperatūra taip pat, tad savaitgalį – be didesnių permainų. Šiek tiek švelniau turėtų būti pirmadienį: naktį – be lietaus, dieną kai kur vietomis – trumpi lietūs, toliau pūs šiaurės vėjas.

Temperatūra siek iki 23, o jei labai pasiseks – iki 24 laipsnių šilumos. Pajūryje – apie 18-20 laipsnių šilumos“, – sake Lietuvos Hidrometeorologijos tarnybos vyr. Specialist Teresė Kaunienė. O tada, anot jos – timpt už vadžių vėl iš pradžių.

„Antradienį atkeliauja naujas ciklonas, tad ir vėl bus šalčiau, šlapiau, labiau vėjuota, nors pavojingų reiškinių neturėtų būti, nebent Pietų Lietuvoje gali pagriaudėti kelios perkūnijos, susidaryti rūkas.

Kol kas viskas pastoviai, tokia lietuviškai tvarkinga vidutinė šiluma. Gal net grybai dygs, bet čia jau dzūkų reikia klausti, o šiaip ženklių pasikeitimų per artimiausias 5-7 dienas nenusimato. Gal kitą savaitgalį bus kiek šilčiau, bet dar anksti apie tai kalbėti“, – sakė T. Kaunienė.