„Tai yra aukščiau nei pozicija ar opozicija. Tai apie žmogiškumą, apie elementarų padorumą, apie Seimo nario etiką ir priesaiką. Labai džiaugiuosi, kad dalis opozicijos prisijungė prie komisijos“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė I. Šimonytė, pažymėdama, kad R. Žemaitaitis žarstytis antisemitiniais pareikšimais nesustoja net teroristinei grupuotei „Hamas“ surengus brutalų išpuolį Izraelyje.

„Po Hamas atakos prieš Izraelį ponas Žemaitaitis nestabdo ir dar labiau kasasi į tą duobę, į kurią ir taip buvo pakankamai giliai įsikasęs“, – teigė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad antradienį Seimas pritarė specialiosios apkaltos komisijos prašymui skirti daugiau laiko įvertinti naujausius parlamentaro R. Žemaitaičio pasisakymus po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį. Komisijos sudėtį papildė ir trys opozicinių frakcijų atstovai – „darbietis“ Viktoras Fiodorovas, socialdemokratė Dovilė Šakalienė ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Tomas Tomilinas.

R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais ne kartą papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais.