„Jūs bandote mane traukti už liežuvio ir turbūt iš to paskui atsiras kažkokia žinia, kad tarsi tokių ketinimų yra. Reikia nepamiršti, kad tuos skaičius, kuriuos matome, turbūt yra nemažai to ikikarantinio aktyvumo, prekybos centruose, žmonių, pasinaudojusių paskutine minute (…) iki užsidarant tam tikroms parduotuvėms ir matė reikalą ten grūstis“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, ligoninėse šiuo metu fiksuojame ankstesnių įvykių aukas, o vertinti dabar galiojančių karantino reikalavimų rezultatus, pasak premjerės, dar anksti.

„Kol kas nėra taip lengva pasakyti, koks iš tikrųjų yra įvestų karantino apribojimų rezultatas. Vakar buvo gauti „Google“ judėjimo duomenys, turime „Apple“ mobilumo duomenis. Judėjimas yra sumažėjęs ir turbūt kitą savaitę bus galima kalbėti apie tai, kiek šie apribojimai veikia ar neveikia naujų atvejų skaičių. Jis labai didelis, tai jokia paslaptis, jis toks jau kurį laiką“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Premjerė pripažino, kad testavimas jau seniai neparodo tikrosios epidemiologinės situacijos.

„Labai gaila, kad yra žmonių, kurie nesilaiko karantino reikalavimų ir vis dar tą padėtį vertina kaip nepakankamai rimtą, bet ar reikės kažkokių papildomų griežtesnių priemonių, šiandien nesu pasirengusi atsakyti. Stebėsime situaciją kiekvieną dieną, vertinsime ir pagal tai spręsime“, – pridūrė I. Šimonytė.

Nuo COVID-19 mirė 30-99 metų amžiaus žmonės

Per parą registruota 50 mirčių nuo koronaviruso, mirė žmonės, kuriems buvo nuo 30 iki 99 metų, trečiadienį pranešė Statistikos departamentas.

Mirė vienas 30-39 metų amžiaus grupei priklausęs žmogus. Taip pat mirė du žmonės, kuriems buvo per 50. Dešimčiai mirusiųjų buvo per 60, dar tiek pat mirusiųjų buvo vyresni nei 70-ies.

Daugiausia, aštuoniolika mirusiųjų, priklausė 80-89 metų amžiaus grupei, devyni buvo per 90 metų amžiaus.

Daugiausiai, 13 žmonių, per parą mirė Kauno apskrityje, Vilniaus apskrityje registruota 10 mirčių, devynios – Šiaulių, septynios – Telšių, po tris – Klaipėdos ir Marijampolės, dvi – Utenos, po vieną – Panevėžio, Alytaus ir Tauragės apskrityse.

Nuo COVID-19 mirė iš viso 1143 užsikrėtusieji, dar 572 mirė dėl kitų priežasčių.

Statistikos departamento duomenimis, daugiausia iki šiol mirusiųjų priklausė 80-89 metų amžiaus grupei – tokių mirčių buvo 425. 302 mirusieji buvo per 70 metų amžiaus.

Bendras patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius siekia 120 tūkst. 94, iš jų 55 tūkst. 926 pasveiko, 62 tūkst. 453 – tebeserga.