Statistikos departamentas trečiadienį pranešė, kad naujų per praėjusią parą užfiksuotų atvejų skaičius jau peršoko 1500 ribą. Visgi, I. Šimonytė teigė, kad nėra numatyta naujų atvejų ribos, po kurios tektų karantiną iš karto griežtinti.

„Nėra tokio naujų atvejų konkretaus skaičiaus, kuris skatintų Vyriausybę čia ir dabar priimti tam tikrus sprendimus. Jūs puikiai žinote, kad prieš savaitę buvo atvejų skaičius didesnis. (…) Šiandien turime nemažą atvejų skaičių, bet turime stebėti, kokios tendencijos bus rytoj, poryt. Dėl vienos dienos skaičių nepulsiu kažkokių pažadų kažką daryti dalinti“, – spaudos konferencijoje sakė I. Šimonytė.

Delfi primena, kad pirmadienį Vyriausybė žada rengti ministrų kabineto posėdį, kuriame bus aptariami kiti karantino pokyčiai, kalbama ir apie Galimybių pasą.

Ministrė pirmininkė teigė, kad visos konkretybės apie Galimybių pasą ir paaiškės pirmadienį.

„Pagrindinis klausimas bus susiję sus Galimybių paso galimybėmis, su tomis veiklomis, kuriose šis įrankis galėtų suteikti tam tikrų papildomų atvirumo elementų, kažkokių gal kitų institucijų dar bus pasiūlymų. Ministerijos teikia savo siūlymus, SAM apibendrins ir pasiūlymą pateiks“, – sakė ministrė pirmininkė.

I. Šimonytė aiškino, jog kiti karantino pakeitimai artimiausioje ateityje turėtų būti tik simboliniai.

Motinos dienos savaitgaliui papildomų priemonių nebus

Premjerė teigė, jog Motinos dienos savaitgaliui nebus imtasi papildomų karantino priemonių. Ministrė pirmininkė ragino atsakingai elgtis.

„Aš labai raginu tuos žmones, kurie myli savo mamas, vertina tai, kad jos yra su jais kartu, tas mamas saugoti kaip tik įmanoma. Todėl, kad iš tų žmonių, kurių mes netenkame kiekvieną dieną, man labai gaila, bet didžioji dalis yra vyresnio amžiaus žmonių, kurie jau galėjo gauti savo skiepą. Gal jie patys atsisakė, gal šeimos narių patarti, bet nesiskiepijo“, – apgailestavo ministrė pirmininkė.

Ji ragino Motinos dienos savaitgalį elgtis kaip įmanoma saugiau.

Norėtų, kad tokių sprendimų ateityje nereikėtų

Premjerė taip pat teigė, kad ateityje bus stengiamasi apie sprendimus savivaldybes informuoti kuo skubiau. Taip I. Šimonytė kalbėjo komentuodama paskutinį Vyriausybės sprendimą perskirstyti vakcinas, sukėlusį kai kurių miestų merų nepasitenkinimą.

„Aš labai norėčiau, kad tokių sprendimų ateityje nereikėtų, tačiau jeigu tokių sprendimų reikėtų dėl kitų regionų, jie lygiai taip pat būtų priimami. Žinoma, galbūt iš šios situacijos šiek tiek pasimokant pagal galimybes anksčiau įspėti kai kuriuos veikiančius asmenis apie tai, kad tokie sprendimai priimami“, – teigė I. Šimonytė.

Jos teigimu, situacija klostosi netolygiai.

„Norėtųsi, kad situacija būtų tolygesnė ir skiepijimas Lietuvoje būtų tolygesnis – kad taip pat, kad savivaldybės tas vakcinas, kurias gauna skiepytų vienodai uoliai. Tai taip pat nėra dar faktas“, – pažymėjo ji.

Prioritetinių grupių skiepijimas, pasak jos, eina į pabaigą, tad vėliau planuojama vakcinas skirstyti tiesiog atsižvelgiant į gyventojų skaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (315)