„Labai vertiname Lietuvos ir Prancūzijos strateginę partnerystę ir draugystės saitus tarp mūsų šalių žmonių. Didelę reikšmę teikiame Prancūzijos indėliui į Baltijos regiono saugumą ir tikimės dirbti kartu toliau stiprinant NATO rytų flangą“, – sakoma premjerės I. Šimonytės laiške Prancūzijos ministrei pirmininkei Elisabeth Borne.

Lietuvos Vyriausybės vadovės teigimu, planuoto ir brutalaus Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje kaip niekad svarbi yra ES ir NATO valstybių vienybė ir koordinuoti veiksmai, nugalint agresorių ir siekiant taikos mūsų žemyne. Premjerė pažymi, jog Lietuva didžiai vertina ES Tarybai pirmininkavusios Prancūzijos veiksmus telkiant ES vieningam atsakui į Rusijos agresiją.

„Esame pasiryžę ir toliau plėtoti strateginį dvišalį dialogą su Prancūzija kaip viena svarbiausių ES partnerių, toliau stiprinti mūsų tautų draugystę ir bendradarbiavimą, siekiant darnaus augimo, tarptautinės taikos ir stabilumo visur, kur galime, – nuo Europos iki Sahelio regiono“, – sakoma premjerės I. Šimonytės sveikinime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją