Lietuva pagal epidemiologinę situaciją pagaliau paliko tamsiai raudoną zoną, kai atvejų skaičius 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka daugiau nei 200 atvejų.

Pirmadienį pateiktais Statistikos departamento duomenimis šis skaičius siekia 193. Delfi primena, kad per praėjusią parą buvo nustatyti vos 84 nauji koronaviruso atvejai.

I. Šimonytė teigė, kad tokio mažo skaičiaus jau nebuvo maždaug pusę metų.

„Vakar kirtome ribą tarp tamsiai raudonos ir vidutiniškai raudonos zonos. To nebuvo daugiau nei pusę metų, gal kada nors rudenį ankstyvą buvo paskutinį kartą atvejų skaičius toks mažas. Ir dar praėjusią savaitę labai sėkmingai atrodė bent jau antradienio, trečiadienio, ketvirtadienio, penktadienio skiepijimo tempai, net ir savaitgalis buvo gana darbingas pagal tai, ką matome“, – sakė ministrė pirmininkė.

Ji Vyriausybės pasitarime pirmadienį skyrė komplimentus „ministerijai ir savivaldybėms“.

„Jeigu tokį tempą palaikysime toliau, manau, kad daug žmonių turės daug galimybių, ne tik pasų, bet ir šiaip galimybių netolimu metu. Todėl labai svarbu, kad neprarastume nei budrumo, nei tempo“, – pirmadienį teigė I. Šimonytė.

Delfi primena, jog karantinas visoje Lietuvoje yra pratęstas iki pat liepos mėnesio.

Lietuvoje liko tik viena juoda zona, tai Molėtų rajono savivaldybė. Joje 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 433 atvejų, teigiamų tyrimų dalis per paskutines 7 dienas siekia 13,3 procento. Visoje Lietuvoje šis skaičius siekia 1,7 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (286)