Ministrė pirmininkė I. Šimonytė teigė, jog už testus greitu metu jau teks mokėti.

„Laikui einant, manau, reikės ir tokių priemonių, kurios, kalbant apie tą alternatyvą – rinktis testavimą, kuris visuomenei brangus, – padarytų šiek tiek įtakos darbuotojo ar darbdavio kišenei. <…> Bet kai jau mes kalbame apie alternatyvas ir žmogaus galimybes rinktis, ypač dėl savo asmeninio tam tikro laisvalaikio, kitų poreikių, tai jau, matyt, mokesčių mokėtojų pareiga šitą sąskaitą apmokėti tikrai pasibaigs greičiau nei privalomo testavimo“, – teigė ji.

„Norėčiau tikėtis, bet nedrįstu tvirtinti, kad aktyvesni pirmo skiepo skaičiai, kuriuos matome paskutinėmis dienomis, galbūt rodo, jog žmonės šiek tiek išgirdo žinutę, ne tiek ragininimą skiepytis, kiek įvertino, jog epidemiologinė situacija prastėja“, – sakė laidos pašnekovė.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys trečiadienį po Vyriausybės posėdžio prabilo apie karantiną, kuris turėtų būti taikomas skiepo negavusiems asmenims.

„Jis yra sudėtingesnis tuo požiūriu. Kaip buvo – jei visi turi būti namie, tai visi ir turi būti namie. Bet, kita vertus, toks sprendimas turbūt buvo logiškas, kai nebuvo paprasčiausių alternatyvių apsisaugojimo priemonių, kai bet koks žmonių kontaktas kėlė riziką. Bet dabar mes turime pusę visuomenės pasiskiepijusių visiškai ar bent pirmu skiepu. Tai buvo jų pasirinkimas, vakcinų yra pakankamai kiekvienam.

Vadinasi, apribojimai, kurie buvo taikomi praėjusių metų pabaigoje, turbūt nebebūtų tiek pagrįsti dabar. Nes žmonės laikosi rekomendacijų, taisyklių, imasi priemonių apsaugoti save ir kitus. Tam ir buvo sukurtas Galimybių pasas, kad būtų galima neuždaryti visko ir diferencijuoti rizikas pagal tai, koks yra klientas“, – aiškino ministrė pirmininkė.

„Žinoma, kad sudėtingiau“, – tvirtino ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė dar kartą pakartojo, jog svarbiausia nuostata dabar – kad vaikai nuo rugsėjo mokytųsi kontaktiniu būdu.

„Vyriausybės nuostata – darysime viską, kad vaikai mokytųsi kontaktiniu būdu. Bus papildoma rizika dėl epidemiologinės situacijos vien dėl to, kad vaikai sugrįš į mokyklas. Kuo daugiau žmonių bus visiškai paskiepyti rugsėjo mėnesį, tuo saugiau tada mes jausimės“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ teigė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Dalyvaus Jūros šventėje

Ministrė pirmininkė I. Šimonytė taip pat teigė, jog ketina dalyvauti Jūros šventėje. Klaipėdos miestas šią savaitę pateko į raudonąją COVID-19 zoną, miesto meras Vytautas Grubliauskas sakė, jog nelaukia vakcinos negavusių asmenų.

Ministrė pirmininkė I. Šimonytė aiškino, jog Jūros šventės organizatoriai gavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rekomendacijas. Tikimasi, kad jų laikysis ir renginio dalyviai.

„Keliausiu į vieną iš renginių penktadienį. Planuoju jame laikytis visų saugumo reikalavimų. Bus suteikiamas vardas keltui, kuris yra pastatytas Lietuvoje, tame renginyje ketinu dalyvauti. Jūros šventės organizatoriai turi aiškias rekomendacijas iš NVSC, kad renginiai būtų maksimaliai saugūs. Dabar labai svarbu, kad ta informacija žmonių būtų vertinama rimtai, – dėvėtų kaukes, laikytųsi atstumų, apsaugotų save ir kitus“, – aiškino ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (877)