Vyriausybės vadovė teigė, jog R. Pocius galėjo gauti ir daugiau nuobaudų, jeigu nebūtų parašęs prašymo atleisti jį iš pareigų šalių sutarimu.

„Norėčiau pirmiausia pasižiūrėti į faktinę situaciją. Faktinė situacija yra tokia, kad R. Pocius parašė prašymą būti atleistas iš darbo šalių susitarimu. Šitas jo prašymas buvo tenkintas, Vyriausybė tokį sprendimą priėmė prieš keletą savaičių. Tuo metu jokių diskusijų apie mobingą ir apie kokius nors kitus dalykus nebuvo.

Nors taip, R. Pociui Vyriausybės nutarimu jau prieš kurį laiką buvo skirta nuobauda. Neatmesčiau, kad būtų buvę pagrindo skirti ir daugiau nuobaudų, jei ši situacija nebūtų pasibaigusi R. Pociaus atleidimu šalių susitarimu“, – LRT radijo eteryje sakė Vyriausybės vadovė.

Premjerė I. Šimonytė svarstė, dėl kokių priežasčių R. Pocius pasielgė būtent taip.

„Man atrodo, susiklostė tokia situacija, kad gal kažkieno patartas ar pats galvodamas apie būsimą politinę karjerą generolas R. Pocius dabar nusprendė pateikti tą istoriją jau kitu būdu, pateikti pikantiškų detalių, kurios nebūtinai yra tiesa“, – kalbėjo ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Ji teigė, jog ši situacija formaliai yra „gana aiški“.

„Ponas R. Pocius pats parašė prašymą būti atleistas iš darbo šalių susitarimu, šis jo prašymas buvo patenkintas“, – sakė I. Šimonytė.

Premjerė LRT radijo eteryje kalbėjo, jog buvo girdėjusi apie R. Pociaus darbo detales ir anksčiau. Bet jai kyla klausimas – kas iš tikrųjų patyrė mobingą.

„Jeigu Vyriausybė buvo skyrusi nuobaudą birželį, tai akivaizdu, kad tam jau buvo ir formalių pagrindų tokiems sprendimams priimti. Bet kad kai kurie vadovai kai kurių institucijų, nežinau dėl kokių priežasčių, galbūt dėl to, kad nepatinka vadovaujančios moterys, galbūt dar yra kitų priežasčių, gana keistai elgdavosi kai kurių Vyriausybės narių atžvilgiu, taip, man ši informacija buvo žinoma. <…>.

Dabar R. Pocius kalba apie mobingą, tačiau iš to, kas buvo matyti ir praėjusią savaitę viešojoje erdvėje, tai aš dar labai norėčiau užduoti sau ir turbūt kitiems klausimą – kas šioje situacijoje yra mobinamas. Ir jeigu A. Bilotaitė būtų vyras, ar iš tiesų šitoks bendravimas būtų buvęs, koks jis buvo pastaruoju metu“, – svarstė Vyriausybės vadovė I. Šimonytė.

Ji teigė, jog Seimo nariai, kurie turi klausimų, gali juos konkrečiai užduoti.

„Ir galima į konkrečius klausimus atsakyti. Bet čia yra daug įvairių niuansų. Yra tam tikri asmens duomenų reglamento reikalavimai, dėl kurių galbūt ministrės pozicija apribota. Tam tikros informacijos viešai skleisti ji negali, kadangi R. Pocius jau yra atleistas iš darbo.

Manau, galima rasti būdą ir formą, kaip Seimo nariams uždarame posėdyje į tuos klausimus gali būti atsakyta“, – ketvirtadienį sakė Vyriausybės vadovė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)