R. Šimašius dalyvavo specialioje referendumo dėl dvigubos pilietybės agitacijos laidoje, kuri buvo transliuojama LRT.

Kol kalbėjo kiti pašnekovai, buvo matyti, kad R. Šimašius blogai pasijautė, jis pasirėmė ant stalelio, nuleido galvą, buvo išbalęs, nuolat gurkšnojo vandenį. Netrukus jis krito ant žemės, kliudydamas vandens stiklinę, ši sudužo.

Kai vaizdo kameros parodė tą vietą, kur stovėjo R. Šimašius, ji buvo tuščia.

Laidos vedėja Nemira Pumprickaitė tik pasakė, kad „mes turime problemų. Ponui R. Šimašiui pasidarė šiek tiek bloga“.

Po kurio laiko R. Šimašius grįžo dalyvauti diskusijoje, tik prie tribūnos jam buvo padėta kėdė atsisėsti, tačiau ja jis naudojosi trumpai.

„Viskas gerai“, – į N. Pumprickaitės klausimą, ar gali tęsti savo dalyvavimą laidoje, atsakė R. Šimašius.

„Per 25 metų politinę karjerą visokių įvykių turėjau, bet tokio dar ne, – tiesioginiame LRT eteryje, diskutuojant apie dvigubą pilietybę ir referendumą, sugebėjau nualpti. Jaučiausi šiandien apsinuodijęs kažkuo, bet neįvertinau rimčiau. Ačiū LRT komandai, kuri sureagavo ir padėjo, atsigavęs grįžau į eterį ir pratęsiau diskusijas dėl pilietybės. Atsiprašau, jei ką išgąsdinau, – rekomenduoju prastai besijaučiant nežaisti su tiesioginiu eteriu.

Iš kitos pusės, kol abiejų rinkimų kampanijos vyksta taip vangiai, galbūt čia slaptas triukas bent tokiomis priemonėmis atkreipti dėmesį į juose keliamus klausimus. O jeigu rimtai – noriu paraginti visus dalyvauti referendume dėl dvigubos pilietybės ir palaikyti ją. Mes esame per maža šalis, kad nesaugotume savo piliečių, gyvenančių kitose šalyse.

Ir ačiū – jaučiuosi dabar gerai“, –- kai baigėsi laidos filmavimas, socialiniame tinkle savo poziciją išdėstė ir pats R. Šimašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)