„Pagrindinė pagalba, kurios prašė ir Kyjivo meras Vitalijus Klyčko, kai lygiai prieš 9 dienas buvau Kyjive ir ko prašė, kai vakar šnekėjome su video ryšiu, tai informacinė pagalba. Visi mūsų užrašai apie tai, kur Putinui vieta, kad jo vieta Hagoje – kriminaliniame teisme, kad gatvė, kurioje įsikūrusi Rusijos ambasada, trečiadienį bus pavadinta Ukrainos didvyrių gatve, visi informaciniai pranešimai, visi mano kreipimaisi į buvusių broliškų miestų gyventojus yra ypatingos svarbos, nes jie pralaužia informacinę blokadą“, – savo asmeninėje feisbuko paskyroje penktadienį kalbėjo R. Šimašius.

Anot R. Šimašiaus, žinią apie Ukrainoje vykstantį Rusijos sukeltą karą būtina perduoti ne tik Rytų valstybėms, tačiau informuoti ir apie karą nežinančius Vakarus.

„Didysis mūsų ukrainiečių brolių prašymas mums – civiliams, šalia humanitarinės pagalbos, tai yra būtent informacinė pagalba. Skambinkite, rašykite, protinkite visus ir mūsų draugus, visus dar likusius ir Rytuose, ir Vakaruose, kad visi suprastų, apie ką eina kalba“, – kalbėjo Vilniaus meras.

„Mūsų didysis tikslas šiandien yra padėti Ukrainai“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad ankstų vasario 24-osios rytą Rusija pradėjo agresyvų ir tarptautinės bendruomenės pasmerktą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Vakarų bendruomenė, į tai reaguodama, Rusijai paskelbė labai griežtas sankcijas ir ekonominę bei karinę paramą Ukrainai. Vakarų bendruomenė kaltina Kremlių Ukrainoje tikslingai griaunant miestus ir žudant nekaltus civilius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją