Apie tai jis pranešė ketvirtadienį feisbuke.

„Kandidatuoju į Europos Parlamentą. Praėjusius metus atsitraukęs nuo aktyvios politikos dar labiau pamačiau, kaip joje trūksta kompetencijos, tikro žmogiškumo ir atsakingos lyderystės. Jau nebe politiko statusu teko dalyvauti susitikimuose, per kuriuos mano nerimas, ar Europa tvirtose bei teisingos rankose, deja, tik išaugo. Tai, ką turime, neišsisaugos savaime, o tai, ko dar neturime, nesusikurs savaime“, – dėstė jis.

Politikas išvardijo, ko siektų, jei laimėtų EP rinkimus.

„Pirmas, kad Europa nustotų elgtis kaip išpaikusi turtų paveldėtoja ir vėl pradėtų sėkmingai lenktyniauti globalioje ekonomikoje. Tam visų pirma reikia, kad ji savo reguliavimais ne ribotų konkurenciją ir pažangą, o kaip tik užtikrintų, kad Europa, kaip kadaise, kai suklestėjo, būtų pasaulį keičiančios kūrybos erdvė.

Antras, kad miestai, kur gyvena daugelis europiečių, būtų žmonėms patogaus tvarumo ir žalumo, o ne žaliųjų lozungų kėlimo vietos.

Trečias – būčiau ne tik Lietuvos, bet ir Ukrainos balsu Europos Parlamente. Kaip ir einant mero pareigas nuo pirmos invazijos dienos. O darbo čia bus – Europai reikia laisvos, atsigaunančios, veržlios Ukrainos“, – vardijo R. Šimašius ir teigė tikintis, kad jo vykdytų reformų europinė patirtis būnant Laisvosios rinkos instituto prezidentu, teisingumo ministru bei sostinės meru būtų naudinga Lietuvai ir Europai.

Laisvės partijos sąrašas EP rinkimuose bus reitinguojamas.

Kandidatų sąrašą reitinguoti gali ne tik partijos nariai, bet ir visi Lietuvos piliečiai nuo 16 metų, nepriklausantys jokiai kitai politinei partijai ar komitetui, bet palaikantys ir pritariantys Laisvės partijos vertybėms bei veiklai. Reitingavimui reikalinga išankstinė registracija.

Registracija būsimam Laisvės partijos EP kandidatų sąrašo reitingavimui vykdoma iki sausio 12 dienos, o pats reitingavimas vyks sausio 15–17 dienomis.

Galutinis EP kandidatų sąrašas bus tvirtinamas sausio 20 dieną vyksiančio Laisvės partijos suvažiavimo metu.

Rinkimai į EP Lietuvoje vyks birželio 9 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)