Įtampa tarp Izraelio ir Rusijos kiekvieną dieną auga. Portalas „The Moscow Times“ neseniai pranešė, kad diplomatiniais kanalais Izraelis išsiuntė įspėjimą Maskvai.

„Rusijos elgesys – Izraelį smerkiantys pareiškimai prieštarauja sunkiai situacijai, kurioje šiuo metu yra Izraelis, tai yra, karo padėčiai“, – buvo rašoma pranešime.

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad į Maskvą atvyko „Hamas“ delegacija, su kuria neva kalbėtasi apie užsienio įkaitų paleidimą. Izraelis paragino Rusiją išsiųsti svečius ir pavadino jų kvietimą į Maskvą apgailėtinu. Sekmadienį skelbta, kad dėl to Izraelis iškvietė Rusijos ambasadorių.

Pažadėjo, kad Rusija sumokės

Prieš kurį laiką žiniasklaidos priemones apskriejo emocionalus Izraelio valdančiosios partijos „Likud“ atstovo A. Veitmano pasisakymas Rusijos propagandinio kanalo RT laidoje. Politikas pareiškė, kad Izraelis pirmiau baigs karą su „Hamas“, o po to Rusija turės sumokėti.

„Patikėkit manim – Rusija turės sumokėti. Rusija remia Izraelio priešus, Rusija remia nacius, kurie nori mus išnaikinti, todėl Rusija sumokės savo kainą. Klausykite labai įdėmiai – tai užims laiko, bet šį karą mes laimėsime. Po to mes nepamiršime ką jūs darėte, mes ateisime ir pasirūpinsime, kad Ukraina laimėtų ir pasirūpinsime, kad jūs sumokėtumėte už tai, ką padarėte“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)