"Situacija Kaune yra sudėtinga. Pinigų šiemet bus mažiau viskam ir visiems", - pranešė Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius.

Pusmetį vicemero pareigas ėjęs ir kultūros reikalais rūpinęsis "Vieningo Kauno" atstovas Povilas Mačiulis sunerimo sužinojęs, kad šiemet Kultūros programai ketinama kone 60 proc. sumažinti finansavimą.

"Kitos programos dar gauna pinigų iš valstybės dotacijų, o Kultūros programa finansuojama tik iš miesto biudžeto. Toks drastiškas siekis lyg kirviu nukirsti finansavimą rodo savivaldybės administracijos požiūrį į kultūrą", - piktinosi P.Mačiulis.

Apie tai, kam labiausiai teks susiveržti diržus, Finansų skyriaus vedėjas kol kas nesiryžta kalbėti. Neoficialiai kalbama, kad jau šią savaitę tarybos komitetai pradės svarstyti miesto biudžeto projektą, nors A.Laucius sakė, kad biudžeto projektas komitetus pasieks ne anksčiau kaip sausio 30-ąją.

"Dar iš praėjusių metų liko 41 mln. litų skylė. Tos skolelės niekur nedingsta. Daug kam pavesta galvoti, kaip šiemet išgyventi", - įspėjo Finansų skyriaus vedėjas.

Miesto meras Andrius Kupčinskas tikino kol kas dar nematęs biudžeto projekto, tad nieko konkretaus negalintis komentuoti.

"Aišku, kad šiemet antklodė bus gerokai plonesnė ir siauresnė. Teks tenkintis tuo, ką turime, ir miegoti su kojinėmis", - bandė šmaikštauti A.Kupčinskas.

Pasak mero, daugiau kaip pusė miesto biudžeto tenka švietimo sričiai, tad reikės neatidėliotinų sprendimų. A.Kupčinskas užsiminė, kad, nepertvarkius mokyklų tinklo mieste, savivaldybė nepajėgs išlaikyti švietimo ir ugdymo įstaigų ūkio. Šiemet greičiausiai teks pasispausti Švietimo ir ugdymo skyriui, mat, mero teigimu, pastato, kuriame dirba šio skyriaus specialistai, nuoma savivaldybei per metus atsieina iki 800 tūkst. litų.

Paklaustas, ar nebus didinami kurie nors mokesčiai kauniečiams arba naikinamos lengvatos, Kauno meras teigė, kad mokestinių permainų šiemet neplanuojama. A.Laucius šiuo klausimu nėra toks kategoriškas, tačiau iš kur ir kaip gali bandyti papildyti kuklų biudžetą, neatskleidžia