Nuosprendis taip pat paskelbtas buvusiam Šiaulių apskrities VPK viršininkui Vidui Maigiui ir UAB „Butrema vadovui Jonui Kungiui.

Išnagrinėjęs bylą ir įvertinęs surinktus įrodymus, teismas Šiaulių AVMI viršininkui E.Vaineikiui skyrė 70 MGL dydžio baudą ir vienerius metus uždraudė dirbti valstybės tarnyboje. V. Maigiui ir J. Kungiui skirtos 60 MGL dydžio baudos.

STT Šiaulių valdyboje šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2011 m. lapkričio mėnesį.

Nuteistieji siekė palankaus Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroro sprendimo baudžiamojoje byloje dėl svetimo turto pasisavinimo stambiu mastu (2,7 mln. litų).

DELFI primena, kad pas prokurorą E. Vaineikis užsuko 2011 m. lapkričio 3-iosios rytą. Su savimi jis nešėsi maišelį, kuriame, kaip vėliau paaiškėjo, buvo butelis konjako ir ikrų dėžutė. Šiaulių mokesčių inspekcijos viršininkas domėjosi savo pažįstamo verslininko Jono Kungio byla, kurioje jis įtariamas pasisavinęs svetimo turto – 2,7 mln. litų. Išeidamas Šiaulių mokesčių inspekcijos viršininkas maišelį su konjaku ir ikrais paliko prokuroro kabinete, šis apie galimą bandymą papirkti pranešė savo viršininku. Sulaikytas E. Vaineikis prisipažino palikęs butelį prokuroro kabinete, tačiau neigia, kad tai buvo kyšis.

„Niekas paprastai neateina dienos metu, matomoje vietoje pas prokurorą siūlyti kyšio. Koks čia gali būti kyšis? Čia paprasčiausiais mandagumo vizitas ir tiek, juk nebūtina to butelio gerti. Ateina žmogus ir viskas, juk nenuneši saldainiu dėžutės. Aišku, užtenka kartais ir ranką paspausti, bet...“ – aiškino įtariamasis E. Vaineikis.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.