„Nėra, kad labai nustebintų. Kadangi jam buvo pasakyta, kad rugsėjo 6 d. turėtų būti sprendžiamas klausimas dėl jo, tai buvo tokių signalų, kad jis nelauks balsavimo sprendimo ir pats pasitrauks“, – Eltai sakė I. Šiaulienė.

Nors yra kalbų, jog V. Pranckietis galėtų prisijungti prie „socialdarbiečių“ ir taip galbūt išlaikytų postą, kol kas V. Pranckiečio prašymo įstoti į partiją, sako I. Šiaulienė, partija nėra gavusi.

„Mes kol kas negavome prašymo ir šito klausimo nesvarstėme“, – apie V. Pranckiečio prisijungimą prie LSDDP kalbėjo I. Šiaulienė, pridūrusi, kad kol kas sunku kalbėti, ar ji įsivaizduotų darbą kartu su V. Pranckiečiu vienoje partijoje.

Pats V. Pranckietis pirmadienį žurnalistams sakė, kad, jeigu gautu kvietimą iš LSDDP, svarstytų, ar prisijungti prie šios politinės jėgos.

„Kai gaučiau - tada svarstyčiau“, – pirmadienį kalbėjo politikas.

Kaip ELTA jau rašė, trečiadienį LVŽS išplatino pranešimą, kad rugsėjo 6 d. tarybos posėdyje planuojama spręsti tolesnį iš posto trauktis po pasirašytos koalicinės sutarties atsisakančio Seimo pirmininko V. Pranckiečio likimą partijoje. Į tai sureagavęs V. Pranckietis ketvirtadienį pareiškė, jog iš partijos traukiasi pats, nes nenori, jog LVŽS Taryba spręstų jo likimą.

Kada tiksliai pateiks partijai prašymą pašalintį jį iš narių, kol kas V. Pranckietis pasakyti negalėjo.
„Parašysiu pranešimą“, – pridūrė jis.